13/11/2023 13/11/2023 Την Κυριακή Η’ Λουκά, 12 Νοεμβρίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά. Να αναφερθεί πως στον Μητροπολιτικό Ναό από τις 2 Νοεμβρίου τίθεται για προσκύνημα η ιερά εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας και Δακρυρροούσης από τον Ιερό Ναό του...
13 Νοεμβρίου, 2023 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2023 - 9:21

Κυριακή Η’ Λουκά στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού

Διαδώστε:
Κυριακή Η’ Λουκά στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού

Την Κυριακή Η’ Λουκά, 12 Νοεμβρίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά.

Να αναφερθεί πως στον Μητροπολιτικό Ναό από τις 2 Νοεμβρίου τίθεται για προσκύνημα η ιερά εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας και Δακρυρροούσης από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Βύρωνος Αττικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Κοτσίφης, ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Ανδρέας Αλιόσιν.

Στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος πήρε αφορμή από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας.

«Ποιός είναι ο Σαμαρείτης; Είναι ο ίδιος ο Χριστός. Ήταν ξένος ο Χριστός προς την ανθρωπότητα. Ο Χριστός ως Θεός, προσέλαβε την ανθρώπινη φύση για να την σώσει και να την αναστήσει. Τα τραύματα, τα περιποιήθηκε με οίνο και έλαιο. Το έλαιο και ο οίνος είναι τα σωστικά μυστήρια της Εκκλησίας, το έλαιον του Βαπτίσματος, του Χρίσματος, του Ευχελαίου και ο οίνος της Θείας Λειτουργίας, της Θείας Ευχαριστίας. Το ότι ανέβασε επάνω σε δικό του ζώο και μετέφερε τον άνθρωπο, είναι η πρόσληψη της ανθρωπίνης φύσεως, που ο Χριστός ανέλαβε, «φορτώθηκε» την ανθρωπότητα για να την σώσει. Πανδοχείο είναι η Εκκλησία η οποία δέχεται τον άνθρωπο και τον περιθάλπει», ανέφερε ο Μητροπολίτης Ταμασού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο πατήρ Χριστόδουλος κατέθεσε τα εξής: «Μεγάλη λύπη γνωρίζει η ψυχή μας, αφού η ενθάδε παραμονή μας μας διάταξε ότι ο λαός του Θεού έχει στη ζωή του σαν πρώτη μάνα την άχραντο Θεοτόκο Μαρία. Μας δίδαξε ότι ο πιστός χριστιανός ελπίζει στη συναντίληψή της και τη μεσιτεία της ότι χωρίς Αυτή δεν θα λάμβανε σάρκα και οστά ο Θεός των όλων πώς ήταν δυνατόν να λάμβαναν σάρκα και οστά οι ευγενείς πόθοι μας και οι σωτηριώδεις επιθυμίες μας.

Ευχαριστούμε την Κυρία Θεοτόκο την Παρηγορήτρια για την άνευ προηγουμένου παρηγορία της.

Επιστρέφουμε έχοντας στις πνευματικές μας αποσκευές θεοδώρητα μηνύματα και την άνωθεν καταβαίνουσα ελπίδα και αρωγή.

Προτού να αναχωρήσουμε, θα ήθελα να εκφράσω με αγάπη και ευγνωμοσύνη τις θερμές ευχαριστίες εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου πατέρα μας, Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, αλλά και του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού μας, για την άριστη οργάνωση του προσκυνήματος, την θερμή υποδοχή και την αβραμιαία φιλοξενία καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής μας στο ευλογημένο αυτό νησί. Ευχαριστούμε θερμά και εκ μέσης καρδίας τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα για την πατρική αγάπη και την αρχοντική φιλοξενία, που μας παρείχε. Τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Θεόδωρο Στυλιανού και τους πιστούς συνεργάτες του, για την άρτια διοργάνωση του προσκυνήματος, όπως ακριβώς αρμόζει στην Κυρία μας Θεοτόκο».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων