04/08/2023 04/08/2023 Με την ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πανηγυρίζει το ιερό σπήλαιο της Παναγίας της Χρυοσπηλιώτισσας στην Κάτω Δευτερά, η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής ανακοίνωσε ότι μέσα στο πλαίσιο της πανηγύρεως, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023, το απόγευμα, η λιτάνευση και μεταφορά του ιερού και θαυματουργού εικονίσματος της Παναγίας της...
04 Αυγούστου, 2023 - 12:25
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2023 - 12:28

Λιτάνευση και μεταφορά της Εικόνας της Παναγίας Χρυσοσπηλαιωτίσσης

Διαδώστε:
Λιτάνευση και μεταφορά της Εικόνας της Παναγίας Χρυσοσπηλαιωτίσσης

Με την ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πανηγυρίζει το ιερό σπήλαιο της Παναγίας της Χρυοσπηλιώτισσας στην Κάτω Δευτερά, η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής ανακοίνωσε ότι μέσα στο πλαίσιο της πανηγύρεως, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023, το απόγευμα, η λιτάνευση και μεταφορά του ιερού και θαυματουργού εικονίσματος της Παναγίας της Χρυοσπηλιώτισσας.

Συγκεκριμένα, στις 7.00 η ώρα το απόγευμα, θα τελεστεί Εσπερινός στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην Κάτω Δευτερά, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Τυχικού και στη συνέχεια εν πομπή, με άγημα στρατού και της φιλαρμονικής της Μητροπόλεως Ταμασού, θα μεταφερθεί το ιερό εικόνισμα στο Σπήλαιο της Παναγίας, όπου και θα τελεστεί ο Παρακλητικός Κανόνας στη Θεοτόκο.

Το ιερό εικόνισμα, θα παραμείνει στο χώρο του Σπηλαίου μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 16 Αυγούστου. “Προτρέπουμε τους πιστούς όπως προσέλθουν να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία της Παναγίας μας”, καταλήγει η ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων