16/09/2023 16/09/2023 Με συναυλία Βυζαντινών χορωδιών ξεκίνησε τις πανηγυρικές της εκδηλώσεις η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής προς τιμή του προστάτη και πολιούχου της Αγίου Ηρακλειδίου, πρώτου Επισκόπου Ταμασού. Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας αφιέρωσε τη συναυλία προς τους πληγέντες αδελφούς της Θεσσαλίας. Η συναυλία με τίτλο «Την Θεοτόκον ἐν ὕμνοις τιμῶντες μεγαλύνωμεν» πραγματοποιήθηκε χθες...
16 Σεπτεμβρίου, 2023 - 10:36

Με συναυλία Βυζαντινών χορωδιών ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της Μητρόπολης Ταμασού προς τιμή του προστάτη της Αγίου Ηρακλειδίου

Διαδώστε:
Με συναυλία Βυζαντινών χορωδιών ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της Μητρόπολης Ταμασού προς τιμή του προστάτη της Αγίου Ηρακλειδίου

Με συναυλία Βυζαντινών χορωδιών ξεκίνησε τις πανηγυρικές της εκδηλώσεις η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής προς τιμή του προστάτη και πολιούχου της Αγίου Ηρακλειδίου, πρώτου Επισκόπου Ταμασού. Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας αφιέρωσε τη συναυλία προς τους πληγέντες αδελφούς της Θεσσαλίας.

Η συναυλία με τίτλο «Την Θεοτόκον ἐν ὕμνοις τιμῶντες μεγαλύνωμεν» πραγματοποιήθηκε χθες στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου στον περίβολο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού.

Συμμετείχαν οι χορωδίες: Musica Aeterna Byzantina, η Χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού «Ρωμανός ο Μελωδός» και η Χορωδία βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής Πολιτιστικού Κέντρου Ι. Μ. Αγίου Γεωργίου Κοντού Λάρνακος.

Παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως θα συμμετάσχει στους εορτασμούς της Θρονικής εορτής της Μητροπόλεως Ταμασού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, έξαρχος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Κύπρο, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο οποίος ευχαρίστησε τους μαέστρους και τα μέλη των τριών χορωδιών, τους αρχιερείς για την παρουσία τους ιδιαιτέρως τον Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο, ο οποίος παρά τις δυσκολίες που βιώνει η Μητροπολιτική του περιφέρεια τις τελευταίες ημέρες, εντούτοις προσήλθε να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, και όλους τους παρευρισκόμενους.

Επίσης, ανάμεσα στους εκλεκτούς προσκεκλημένους ήταν και ο εκπρόσωπος του Πρέσβεως της Ελλάδος, κ. Χαρίλαος Καβέτσος.

Την συναυλία παρουσίασε ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Ταμασού, π. Ραφαήλ Μισιαούλης

Φωτογραφικό υλικό: Πέτρος Πετρίδης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων