30/12/2020 30/12/2020 Μια διαφορετική άποψη εξέφρασε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας όταν ρωτήθηκε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» για τις πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β ΄σε συνέντευξή του. Συγκεκριμένα, ο Πανιερώτατος ανέφερε αρχικά ότι είναι μια περίοδος περισυλλογής και εξέφρασε την πρόθεση να τοποθετηθεί πνευματικά για το ζήτημα. Σημείωσε ότι «ο κάθε άνθρωπος απαντά με τα...
30 Δεκεμβρίου, 2020 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2020 - 13:49

Ταμασού: «Να συγχωρέσουμε τον Mακαριώτατο, μπορεί να είναι ευάλωτος»

Διαδώστε:
Ταμασού: «Να συγχωρέσουμε τον Mακαριώτατο, μπορεί να είναι ευάλωτος»

Μια διαφορετική άποψη εξέφρασε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας όταν ρωτήθηκε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» για τις πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β ΄σε συνέντευξή του.

Συγκεκριμένα, ο Πανιερώτατος ανέφερε αρχικά ότι είναι μια περίοδος περισυλλογής και εξέφρασε την πρόθεση να τοποθετηθεί πνευματικά για το ζήτημα. Σημείωσε ότι «ο κάθε άνθρωπος απαντά με τα έργα και τα βιώματά του», ενώ παρέπεμψε στις οικονομικές καταστάσεις της Μητρόπολης για το «τι παίρνει και τι δίνει».

Όσον αφορά στις σχέσεις με τη Ρωσία, απάντησε ότι του ανέθεσε η εκκλησία να τους φροντίσει πνευματικά, εξηγώντας ότι έχει μια αδυναμία στους μετανάστες και τους ανθρώπους που δεν έχουν φωνή, υπενθυμίζοντας ότι προέρχεται από το ιεραποστολικό μέρος της εκκλησίας, όπου γνώρισε κόσμο από διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμούς και εκτίμησε την αξία της ανθρώπινης εικόνας, καταλήγοντας ότι «είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον Θεό».

Ανέφερε επίσης ότι ως άνθρωποι της εκκλησίας πρέπει να εκπέμπουν αγάπη και ειρήνη, ενώ πρόσθεσε ότι όταν χάσουμε την προσωπική ειρήνη επικρατεί το άγχος, ο άνθρωπος πνίγεται από τις επιδιώξεις και τους προσωπικούς του στόχους και χωρίς να το αντιληφθεί στην αγωνία του να πετύχει αντί να φτιάχνει, καταστρέφει, αντί να βλέπει συμμάχους, βλέπει εχθρούς.

Τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Κύπρου μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Διαβάστε επίσης: Απάντηση Μητροπολίτη Λεμεσού στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου: «Πάντα διαλέγει τις άγιες μέρες για ψέματα και συκοφαντίες»

Μητρ. Κύκκου για Αρχιεπίσκοπο: «Δεινή κακοποίηση της αλήθειας»

Πηγή: sigmalive.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων