17/05/2021 17/05/2021 Στον Ιερό Ναό Αγίων Νόμωνος και Βηχιανού στην κοινότητα Ανάγυιας ιερούργησε την Κυριακή των Μυροφόρων, 16 Μαΐου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο οποίος τέλεσε και την εις Διάκονο Χειροτονία του πατρός Αρσενίου Αθανασίου. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Παΐσιος Κυκκώτης, Θεοτόκης Φαίδωνος και Διονύσιος Κοπτίδης, ο Οικονόμος Ανδρέας Σολωμού,...
17 Μαΐου, 2021 - 19:29
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2021 - 17:46

Μητροπολίτης Ταμασού: “Απροσμέτρητο το ύψος της Ιερωσύνης”

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Ταμασού: “Απροσμέτρητο το ύψος της Ιερωσύνης”

Στον Ιερό Ναό Αγίων Νόμωνος και Βηχιανού στην κοινότητα Ανάγυιας ιερούργησε την Κυριακή των Μυροφόρων, 16 Μαΐου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο οποίος τέλεσε και την εις Διάκονο Χειροτονία του πατρός Αρσενίου Αθανασίου.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Παΐσιος Κυκκώτης, Θεοτόκης Φαίδωνος και Διονύσιος Κοπτίδης, ο Οικονόμος Ανδρέας Σολωμού, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, καθώς και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Κατά την σύντομη προσλαλιά του και τους επιστηρικτικούς λόγους του προς τον χειροτονούμενο, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού ανέφερε ότι:

H ιερωσύνη είναι ένα συνεχές θαύμα που απεργάζεται η φιλανθρωπία του Θεού μέσα στην Εκκλησία. Αυτό αποτελεί την πίστη και την εμπειρία της Εκκλησίας.

Απροσμέτρητο, λοιπόν, το ύψος της ιερωσύνης και απερίγραπτα μεγάλη η τιμή που γίνεται στον άνθρωπο, τον οποίο ο Θεός τον καταξιώνει να γίνει ιερεύς Του.

Η ιερωσύνη ακόμη είναι χάρισμα και δωρεά. Και χάρισμα σημαίνει κάτι που μας δίδεται δωρεάν και παρ’ αξίαν.

Αναφέρθηκε στο ότι στα πρόσωπα των κληρικών της Εκκλησίας συνεχίζεται η αποστολή του Χριστού. Είναι αυτό ακριβώς που ονομάζουμε αποστολική διαδοχή, ότι δηλαδή το χάρισμα της ιερωσύνης που υπάρχει και συνεχίζει να λειτουργεί μέσα στην Εκκλησία, προέρχεται κατά συνεχή και αδιάκοπη διαδοχή από αυτούς τους Αποστόλους.

Τέλος, ο Πανιερώτατος ευχήθηκε στο νεοχειροτονηθέντα όπως υπηρετήσει το Θεό έτη πολλά και ευλογημένα και να Τον ευαρεστήσει τόσο πολύ, ώστε να καταξιωθεί της αιωνίας Του ιερουργίας.

Ο χειροτονούμενος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο υψηλό λειτούργημα της ιερωσύνης. Ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για τη στήριξη και όλους όσους τον στήριξαν στην πνευματική του κατάρτιση.

Στο τέλος ο Πανιερώτατος τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του πατρός του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού, π. Ανδρέα Σολωμού, αειμνήστου Λουκά Σολωμού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων