03/07/2022 03/07/2022 Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην κοινότητα του Καλού Χωρίου Ορεινής την Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022. Τον Πανιερώτατο πλαισίωσαν ο Πρεσβύτερος Λοΐζος Πολυκάρπου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου. Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ταμασού αναφέρθηκε στο...
03 Ιουλίου, 2022 - 11:39
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2022 - 12:12

Mητροπολίτης Ταμασού: «Να διατηρούμε τα μάτια μας φωτεινά και καθαρά»

Διαδώστε:
Mητροπολίτης Ταμασού: «Να διατηρούμε τα μάτια μας φωτεινά και καθαρά»

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην κοινότητα του Καλού Χωρίου Ορεινής την Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωσαν ο Πρεσβύτερος Λοΐζος Πολυκάρπου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου. Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ταμασού αναφέρθηκε στο νόημα που απορρέει η σημερινή Ευαγγελική περικοπή.

«Ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουμε το φως είναι να διατηρούμε τα μάτια μας φωτεινά και καθαρά, ώστε να φωτίζουν όλο το σώμα μας. Για να μείνουν όμως τα μάτια μας καθαρά και φωτεινά, χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί τι βλέπουμε. Αν βλέπουμε εικόνες αμαρτωλές και σκοτεινές και δεν τις αποφεύγουμε, δεν είμαστε δηλαδή προσεκτικοί, θα μετατραπούν σε εφάμαρτους λογισμούς και στη συνέχεια σε εφάμαρτες πράξεις. Σχηματίζουμε διάφορες ιδέες, δεσμευόμαστε από διάφορα πάθη, μας υποδουλώνουν, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να χάνουμε και την αξιοπρέπειά μας. Ας διαχωρίσουμε το φως από το σκοτάδι, τα έργα του φωτός από τα έργα του σκότους και με την Χάρη του Θεού να αποφασίσουμε να καθαρίσουμε τον οφθαλμό της ψυχής μας. Να δεχθούμε τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος και να λάβουμε την τελική κάθαρση μέσω της Θείας Κοινωνίας, του Σώματος και του Αίματος του Χριστού, ώστε ολόκληρος ο άνθρωπος να είναι φως και τα έργα του φωτεινά», ανέφερε ο Πανιερώτατος.

Ο Πανιερώτατος

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος προχείρισε σε Οικονόμο τον Πρεσβύτερο Λοΐζο Πολυκάρπου.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Ταμασού τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Ορούντης, Ιουστίνης μοναχής, η οποία απεδήμησεν εις Κύριο το Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων