24/09/2023 24/09/2023 Την Κυριακή Α’ Λουκά, 24 Σεπτεμβρίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό, πλαισιωμένος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Κυπριανό Παπαδόπουλο, τον Οικονόμο Θεόφιλο Αλχούρι και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη. Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Ταμασού αναφέρθηκε στο κάλεσμα των πρώτων τεσσάρων μαθητών...
24 Σεπτεμβρίου, 2023 - 16:46
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2023 - 16:38

Μητροπολίτης Ταμασού: Ο Χριστός διά του Μυστηρίου της θείας Κοινωνίας επιθυμεί να εισέλθει στο πλοίο της ζωής μας 

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Ταμασού: Ο Χριστός διά του Μυστηρίου της θείας Κοινωνίας επιθυμεί να εισέλθει στο πλοίο της ζωής μας 

Την Κυριακή Α’ Λουκά, 24 Σεπτεμβρίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό, πλαισιωμένος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Κυπριανό Παπαδόπουλο, τον Οικονόμο Θεόφιλο Αλχούρι και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Ταμασού αναφέρθηκε στο κάλεσμα των πρώτων τεσσάρων μαθητών υπό του Κυρίου, του Πέτρου και Ανδρέου, Ιακωβου και Ιωάννου, υιών του Ζεβεδαίου. «Άφησαν τα πάντα και ακολούθησαν το Χριστό. Δεν σκέφτηκαν οικείους και φίλους, δεν σκέφτηκαν θέσεις και αξιώματα, δεν σκέφτηκαν πολυτέλειες και ανέσεις. Ήθελαν να ζήσουν με τον Χριστό.

Γι’ αυτό άφησαν τα δίχτυα και τα καράβια και ακολούθησαν τον Αρχηγό της Ζωής και του θανάτου». Ακολούθως, αναφέρθηκε στην αρετή της υπακοής και στους καρπούς της. «Ο Πέτρος υπακούει στο κέλευσμα του Ιησού να ξαναρίξει τα δίχτυα με αποτέλεσμα να γεμίσουν και να χρειαστούν και βοήθεια άλλων ανθρώπων».

Τέλος, ανέφερε πως έχουμε ανάγκη απαραίτητη της παρουσίας του Χριστού στο πλοίο της ζωής μας. Συνήθως  χωρίς να αναγνωρίζουμε την αμαρτωλότητά μας, αδιαφορούμε μάλλον για τον ερχομό και την παρουσία του Χριστού στο πλοίο της ζωής μας. Αν δεν το πράττουμε έτσι ακριβώς, τό επιδεικνύουμε  με τον τρόπο μας.

Παρακολουθούμε τη θεία Λειτουργία χωρίς οι περισσότεροι να συμμετέχουμε σ’ Αυτήν. Ερχόμαστε στην Εκκλησία, συνήθως αργά οι περισσότεροι και φεύγουμε ἀπό τή θεία Λειτουργία ομοιάζοντας αν όχι στόν Πέτρο, ἀλλά σ’ ἐκείνους, πού αγνάντευαν και κοιτούσαν  από την παραλία, για να επιστρέψουμε, ὅπως κι εκείνοι στήν στυγνή καθημερινότητα!


Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος τέλεσε το 26ο μνημόσυνο του Πατρός Σωκράτους Παπαδόπουλου, ο οποίος εκοιμήθη στις 24 Σεπτεμβρίου 1997 και διετέλεσε εφημέριος του ναού του Αγίου Νικολάου Επισκοπειού για τριάντα περίπου χρόνια.

Ακολούθως, ο Πανιερώτατος απένειμε πλακέτα τόσο στην Πρεσβυτέρα του αειμνήστου πατρός Σωκράτους, όσο και μεταθανάτια τιμή στον π. Σωκράτη, για την πολυετή, απλή και ταπεινή του προσφορά στην Εκκλησία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων