26/02/2023 26/02/2023 Στον Ιερό Ναό των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας του Δήμου Τσερίου, προέστη της Θείας Λειτουργίας, σήμερα Κυριακή της Τυρινής, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας. «Ζητώ ταπεινά συγγνώμη είτε εν έργω είτε εν λόγω μου εκουσίως ή ακουσίως, σας έχω στεναχωρήσει ή πικράνει», είπε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του. Τον Πανιερώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος...
26 Φεβρουαρίου, 2023 - 13:33
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2023 - 13:40

Μητροπολίτης Ταμασού: Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από όσους έχω στεναχωρήσει ή πικράνει

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Ταμασού: Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από όσους έχω στεναχωρήσει ή πικράνει

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας του Δήμου Τσερίου, προέστη της Θείας Λειτουργίας, σήμερα Κυριακή της Τυρινής, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας. «Ζητώ ταπεινά συγγνώμη είτε εν έργω είτε εν λόγω μου εκουσίως ή ακουσίως, σας έχω στεναχωρήσει ή πικράνει», είπε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Χρίστος Τσιοβάνου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Παπασωτηρίου.

Kατά το κήρυγμά του, ο Πανιερώτατος, αναφέρθηκε στη σημερινή ευαγγελική περικοπή, τονίζοντας τον τρόπο με τον οποίο καλεί τον άνθρωπο η Εκκλησία να διάγει την περίοδο της
Μεγάλης Τεσσαρακοστής:

«Κύριος στόχος αυτού του πνευματικού ταξιδιού, που ονομάζεται Μεγάλη Τεσσαρακοστή, είναι η συνάντησή μας με τον Αναστημένο Χριστό. Μόνο μέσα από το πρίσμα της Αναστάσεως μπορεί ο άνθρωπος να βιώσει αληθινά τα άχραντα Πάθη Του. Με τη νηστεία, που μας καλεί η Εκκλησία μας από αύριο, «σταυρώνουμε», το θέλημά μας. Είναι ένας συνδυασμός κινήσεων της διάνοιας και της ψυχής. Η νηστεία η αληθινή, είναι η προοπτική για να ποθήσει ο άνθρωπος τον Χριστό, να πεινάσει για την αγάπη Του, να διψάσει για το έλεός Του και να επιθυμήσει το λυτρωτικό και σωτήριό Του θέλημα».

Η σημερινή ευαγγελική περικοπή, ανέφερε ο Πανιερώτατος, που αποτελεί τμήμα της επί του Όρους ομιλίας του Κυρίου, διδάσκει ο Ιησούς πως η πνευματική προσπάθεια πρέπει να
αποφεύγει την διαφήμιση, να διακρίνεται από την ακακία, την συγχωρητικότητα και την αμνησικακία και να έχει ως επίκεντρό της τον πνευματικό πλουτισμό των αρετών.

«Ασφαλώς και ο αγώνας μας δεν είναι εύκολος, διότι τα τρία αυτά που αναφέρθηκα πιο πάνω έρχονται σε αντίθεση με τη νοοτροπία του κόσμου. Ο κόσμος παρακινεί στην διαφήμιση και την επίδειξη της ζωής, αναζητεί την ευαρέσκεια και τα εύγε των άλλων, αποτρέπει την συγχωρητικότητα με την στάση του και επαινεί την συσσώρευση του επίγειου και υλικού πλούτου», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Ταμασού ευχήθηκε σε όλους καλή Σαρακοστή και καλό στάδιο, αιτούμενος συγχώρηση ο ίδιος από το ποίμνιό του για ό,τι τους στεναχώρησε.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος χειροθέτησε εις Πνευματικό, τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρίστο.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων