27/06/2021 27/06/2021 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας ανέφερε με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Πάντων και παρακάλεσε τους Αγίους Αρχιερείς, που συγκροτούν την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου, όπως το συντομότερο δυνατό εγγράψουν στο αγιολόγιο της Εκκλησίας μας τον Εθνομάρτυρα Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Κυπριανό, μιας και φέτος συμπληρώνονται 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση. Την...
27 Ιουνίου, 2021 - 14:55
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2021 - 14:57

“Να εγγραφεί στο Αγιολόγιο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός”

Διαδώστε:
“Να εγγραφεί στο Αγιολόγιο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός”

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας ανέφερε με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Πάντων και παρακάλεσε τους Αγίους Αρχιερείς, που συγκροτούν την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου, όπως το συντομότερο δυνατό εγγράψουν στο αγιολόγιο της Εκκλησίας μας τον Εθνομάρτυρα Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Κυπριανό, μιας και φέτος συμπληρώνονται 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση.

Την Κυριακή των Αγίων Πάντων, 27 Ιουνίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αχερά στην Αγροκηπιά.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Εφημέριος της Μονής Βαρνάβας Κουσιάππας, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Γκαβρίκοβ και τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στους Αγίους Πάντες, που τιμά και εορτάζει σήμερα η Αγία μας Εκκλησία, οι οποίοι πίστεψαν στο κήρυγμα του Χριστού, αλλά με τη ζωή τους έκαναν πράξη τις αλήθειες του Ευαγγελίου και με το παράδειγμά τους ενισχύουν και προτρέπουν όλους εμάς να συνεχίσουμε τον καλό αγώνα της πίστεως. Αναφέρθηκε στην έννοια της ομολογίας της πίστεως, η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία για τη ζωή μας.

Οι Άγιοι Πάντες το πέτυχαν αυτό, ομολόγησαν την πίστη τους στο Χριστό και Τον έθεσαν πρώτη προτεραιότητα στη ζωή τους, πάνω από κάθε τι ανθρώπινο και γήινο, γι αυτό και δοξάστηκαν από τον Θεό και τιμούνται από εμάς σήμερα.

«Η ομολογία ωστόσο της πίστεως στον Χριστό δεν έχει να κάνει μόνο με το σωματικό μαρτύριο, αλλά με την όλη στάση του ανθρώπου, με τη διαρκή παρουσία του Χριστού στην καρδιά και στη ζωή του. Αυτή τη στάση διατήρησε η μακαριστή Ηγουμένη Καλλίστη, της οποίας τελούμε σήμερα το μνημόσυνο», ανέφερε ο Ταμασού Ησαΐας.

Η μακαριστή Ηγουμένη θυσίασε κάθε δικαίωμα και κάθε άνεση για την αγάπη του Χριστού. Αυτή την ομολογία καλείται να δώσει ο κάθε πιστός σε κάθε εποχή και σε κάθε περίσταση, σε κάθε πτυχή και δραστηριότητα του καθημερινού του βίου, στην εργασία, στο σπίτι, στις συναναστροφές, στην κοινωνία, στον κάθε συνάνθρωπο.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Πανιερώτατος ανέφερε με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Πάντων και παρακάλεσε τους Αγίους Αρχιερείς, που συγκροτούν την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου, όπως το συντομότερο δυνατό εγγράψουν στο αγιολόγιο της Εκκλησίας μας τον Εθνομάρτυρα Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Κυπριανό, μιας και φέτος συμπληρώνονται 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε το 6μηνο μνημόσυνο της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής, Καλλίστης Μοναχής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο της μακαριστής Ηγουμένης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων