03/02/2023 03/02/2023 Νέος Διευθυντής Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταµασού και Ορεινής διορίστηκε στις 5 Ιανουαρίου 2023 µε απόφαση του Πανιερωτάτου Ποιµενάρχου, Ταµασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιµανδρίτης Νεκτάριος Γεωργίου Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου εις αντικατάσταση του πρωτοπρεσβυτέρου Κυριάκου Κασπαρή ο οποίος διετέλεσε ιδιαίτερος από την ανασύσταση της Μητροπόλεως μέχρι της σήμερον. Ο...
03 Φεβρουαρίου, 2023 - 12:47
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2023 - 12:48

Nέος Διευθυντής Ιδιαίτερου Γραφείου του Μητροπολίτη Ταμασού

Διαδώστε:
Nέος Διευθυντής Ιδιαίτερου Γραφείου του Μητροπολίτη Ταμασού

Νέος Διευθυντής Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταµασού και Ορεινής διορίστηκε στις 5 Ιανουαρίου 2023 µε απόφαση του Πανιερωτάτου Ποιµενάρχου, Ταµασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιµανδρίτης Νεκτάριος Γεωργίου Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου εις αντικατάσταση του πρωτοπρεσβυτέρου Κυριάκου Κασπαρή ο οποίος διετέλεσε ιδιαίτερος από την ανασύσταση της Μητροπόλεως μέχρι της σήμερον.

Ο π. Νεκτάριος Γεωργίου, γεννήθηκε στην πόλη της Λάρνακας στη Κύπρο και τυγχανει διπλής ιθαγένειας Κυπριακής και Ελληνικής. Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό άριστα.

Είναι επίσης Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μεταπτυχιακός στον κλάδο του Ποινικού δικαίου.

Είναι υποψήφιος διδάκτορας στη Θεολογική Σχολή Αθηνών στον κλάδο Συμβουλευτική Ποιμαντική εκπονώντας διδακτορική διατριβή στον Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Αθανάσιο Μελισσάρη και αναπληρωτή καθηγητή με θέμα «Η νηπτική θεολογία του Γέροντος Αιμιλιανού του Σιμωνοπετρίτου».

Είναι επίσης υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο κλάδο της Πατρολογίας. Επίσης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου του τμήματος θεολογικών σπουδών στο κλάδο ποιμαντικής θεολογίας καθώς και κάτοχος δεύτερου μεταπτυχιακού διπλώματος του ιδίου πανεπιστημίου στο κλάδο της νομικής.

Είναι επί πτυχίω του Συστημικού Ινστιτούτου Κύπρου.

Ομιλεί την ελληνική, αγγλική και αλβανική γλώσσα.

Από τον Πανιερώτατο Ποιμενάρχη µας εκάρη Μεγαλόσχημος Μοναχός.

Xειροτονήθηκε Διάκονος, στις 06 Μαΐου 2007 και Πρεσβύτερος στις 09 Νοεμβρίου 2013, στον Ι.Ν. Αγίου Θεράποντος Λυθροδόντα.

Έλαβε το οφίκιο του Αρχιµανδρίτου και της πνευµατικής πατρότητος την 1ην Μαρτίου 2014. Υπηρέτησε σε κλιμάκιο της ιεραποστολής στην Αφρική και ως κληρικός διάκονος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών επί Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου Β’.

Είναι επίσης Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ Φτερικουδίου και προϊστάµενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Φτερικουδίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων