21/02/2021 21/02/2021 Στη διάρκεια των περασμένων ημερών, το εσπέρας της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου 2021 και εν μέσω του Εσπερινού στο παρεκκλήσιο των Αγίων Ιωακείμ και Άννης και Αγίου Λουκά του ιατρού επισκόπου Κριμαίας εντός του Επιακοπείου της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, τελέστηκε η κουρά εις Μοναχό του Δόκιμου Μοναχού Στυλιανού. Την κουρά τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού...
21 Φεβρουαρίου, 2021 - 16:28
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2021 - 18:08

Ο άνθρωπος που αφιερώνεται στον Θεό προγεύεται του Παραδείσου

Διαδώστε:
Ο άνθρωπος που αφιερώνεται στον Θεό προγεύεται του Παραδείσου

Στη διάρκεια των περασμένων ημερών, το εσπέρας της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου 2021 και εν μέσω του Εσπερινού στο παρεκκλήσιο των Αγίων Ιωακείμ και Άννης και Αγίου Λουκά του ιατρού επισκόπου Κριμαίας εντός του Επιακοπείου της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, τελέστηκε η κουρά εις Μοναχό του Δόκιμου Μοναχού Στυλιανού. Την κουρά τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας πλαισιωμένος από τους πατέρες που εγκαταβιούν στην Ιερά Μητρόπολη, καθώς και την αδελφότητα του Ιερού Μητροπολιτικού Ησυχαστηρίου Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Ο δόκιμος Μοναχός, ο οποίος είναι κάτοχος πτυχίου θεολογίας, μετονομάσθηκε Αρσένιος προς τιμή του Αγίου Αρσενίου του εκ Φαράσων της Καππαδοκίας.

Ο Πανιερώτατος τον προέτρεψε να αγωνίζεται και ο δρόμος του να είναι ανθόσπαρτος από αρετές. Η αμοιβή του Μοναχού από τον κόπο των αγώνων του είναι όταν τον επισκιάζει η χάρη του Θεού. Τα οφέλη της αφιέρωσης του ανθρώπου στον Θεό, επεσήμανε, είναι μία νίκη και ο άνθρωπος που αφιερώνεται στο Θεό με επίγνωση και με αλήθεια, προγεύεται του παραδείσου.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων