10/10/2023 11/10/2023 Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ο Δήμος Τσερίου τίμησε τη μνήμη των Προστάτων και Πολιούχων του, Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας με επίκεντρο τον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό. Το απόγευμα της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2023 τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας,...
10 Οκτωβρίου, 2023 - 20:42
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2023 - 0:26

O Δήμος Τσερίου εόρτασε τη μνήμη των Πολιούχων Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας

Διαδώστε:
O Δήμος Τσερίου εόρτασε τη μνήμη των Πολιούχων Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ο Δήμος Τσερίου τίμησε τη μνήμη των Προστάτων και Πολιούχων του, Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας με επίκεντρο τον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Το απόγευμα της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2023 τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως καθώς τους ιερείς του Ιερού Ναού.

Ο Πανιερώτατος στα προπύλαια του Ιερού Ναού, προ της ενάρξεως του πανηγυρικού εσπερινού, μαζί με το Δήμαρχο Τσερίου, κ. Σταύρο Μιχαήλ, τέλεσαν τα αποκαλυπτήρια του ψηφιδωτού των εορταζομένων Αγίων, το οποίο θα κοσμεί την είσοδο του Ναού.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ταμασού, ο οποίος αναφέρθηκε στα πρόσωπα των Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας, στην υπομονή και πνευματική κατάρτιση που επέδειξαν από την κοίμηση των δύο τους παιδιών σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά και στο σκοπό που έθεσαν στη ζωή τους, την αγιότητα.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η Λιτανεία της Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας.

Το πρωί της Δευτέρας 9ης Οκτωβρίου 2023 τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου, Εξάρχου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Κύπρο.

Τον Μητροπολίτη Βόστρων πλαισίωσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παΐσιος Χρίστου, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Κυριάκος Κασπαρής, Αδάμος Αδάμου, Ανδρέας Τουλούμης, Χρίστος Τσιοβάνου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Παπασωτηρίου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα πρόσωπα των εορταζόμενων Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας, καθώς και στην πνευματική αντιμετώπισή τους, στην κοίμηση των δύο τους τέκνων.

Επίσης, αναφέρθηκε στο μυστήριο του θανάτου και την αντιμετώπισή του από τον χριστιανό. Τέλος, ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα για την κανονική άδεια τέλεσης της Θείας Λειτουργίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας λιτανεύθηκε η Ιερά εικόνα και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων