25/04/2022 25/04/2022 Στο Επισκοπείο της Μητρόπολης Ταμασού τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Πριν τον Εσπερινό, προηγήθηκε η ένδυση του Αρχιερέως στο Επισκοπείο και ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς τον ρωσικής τεχνοτροπίας Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέα και πάντων των εν Ρωσική γη Αγίων στον περίβολο της Μητρόπολης στο Επισκοπείο, όπου τελέστηκε ο...
25 Απριλίου, 2022 - 20:10
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2022 - 19:53

Ο Εσπερινός της Αγάπης στο Επισκοπείο της Μητρόπολης Ταμασού

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της Αγάπης στο Επισκοπείο της Μητρόπολης Ταμασού

Στο Επισκοπείο της Μητρόπολης Ταμασού τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, το πρωί της Κυριακής του Πάσχα.

Πριν τον Εσπερινό, προηγήθηκε η ένδυση του Αρχιερέως στο Επισκοπείο και ακολούθησε λιτανευτική πομπή προς τον ρωσικής τεχνοτροπίας Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέα και πάντων των εν Ρωσική γη Αγίων στον περίβολο της Μητρόπολης στο Επισκοπείο, όπου τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου με τη συμμετοχή των κληρικών της Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, σύμφωνα με την παράδοση, ακούστηκε το Ευαγγέλιο σε αρκετές ξένες γλώσσες ( αγγλικά, γαλλικά, ουκρανικά, ρωσικά, ρουμανικά, αλβανικά, γερμανικά, Ιταλικά, αραβικά, στην ομηρική διάλεκτο και στη δημοτική).

Κατά τη διάρκεια των αποστίχων, τελέστηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αναστάσεως πέριξ του Ιερού Ναού.

Μετά το πέρας του Αναστάσιμου Εσπερινού, ο Πανιερώτατος μοίρασε πασχαλινά αυγά και κυπριακές φλαούνες στο εκκλησίασμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων