15/03/2021 15/03/2021 Την Κυριακή της Τυρινής , 14 Μαρτίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλία στους Αγίους Τριμιθιάς, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς του Ναού Οικονόμο Ανδρέα Ανδρέου και Πρεσβύτερο Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, καθως και τον Ιεροδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος τέλεσε το Εθνικό Μνημόσυνο...
15 Μαρτίου, 2021 - 19:06
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2021 - 18:23

Ο Ευαγόρας είχε ήθος και πίστη όπως κάθε ήρωας

Διαδώστε:
Ο Ευαγόρας είχε ήθος και πίστη όπως κάθε ήρωας

Την Κυριακή της Τυρινής , 14 Μαρτίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλία στους Αγίους Τριμιθιάς, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς του Ναού Οικονόμο Ανδρέα Ανδρέου και Πρεσβύτερο Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, καθως και τον Ιεροδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος τέλεσε το Εθνικό Μνημόσυνο του ήρωα του Απελευθερωτικού Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α 1955 – 1959, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, ο οποίος απαγχονίστηκε από τους Άγγλους στις 14 Μαρτίου 1957.

Στο τέλος του Μνημοσύνου ο Πανιερώτατος ανέγνωσε τον Επιμνημόσυνο λόγο και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του ήρωα Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Υπογράμμισε την πίστη και το ήθος που είχε ο Ευαγόρας, όπως και κάθε ήρωας, ο οποίος δε λύγισε μπροστά στο θάνατο και με θάρρος και τόλμησε ομολόγησε την αφοσίωσή του στην πατρίδα.

Στο τέλος εψάλη ο Εθνικός Ύμνος και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων εντός του Ιερού Ναού.

Στο Ιερό Μνημόσυνο παρεβρέθηκαν η βουλευτής Ξένια Κωνσταντίνου, υποψήφιοι βουλευτές, ο Πρόεδρος της Κοινότητος και εκπρόσωποι τοπικών οργανωμένων συνόλων.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων