02/04/2023 02/04/2023 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό των Αγίων Ρηγίνου και Ορέστου στο Απλίκι (ορεινή Πιτσιλιάς), την Κυριακή Ε΄Νηστειών. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Δούμας, εφημέριος του Ναού, και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης. Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης Ταμασού αναφέρθηκε στο μήνυμα της σημερινής...
02 Απριλίου, 2023 - 19:05
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2023 - 19:23

Ο Μητροπολίτης Ταμασού για την Κυριακή Ε’ Νηστειών

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ταμασού για την Κυριακή Ε’ Νηστειών

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό των Αγίων Ρηγίνου και Ορέστου στο Απλίκι (ορεινή Πιτσιλιάς), την Κυριακή Ε΄Νηστειών.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Δούμας, εφημέριος του Ναού, και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης Ταμασού αναφέρθηκε στο μήνυμα της σημερινής ευαγγελικής περικοπής:

«Ακούσαμε τον Χριστό να αποκαλύπτει στους Μαθητές Του τα συγκλονιστικά γεγονότα του Πάθους Του που θα διαδραματίζονταν σε λίγες ημέρες. Εκείνοι όμως αντί να συγκλονίζονται από τις αποκαλύψεις του Διδασκάλου τους φιλονικούν για το ποιος θα έχει την υψηλότερη θέση όταν ο Κύριος θα βρεθεί στην Βασιλεία Του. Αυτό το γεγονός δίνει την αφορμή στον Χριστό να αποκαλύψει στους μαθητές του και σε όλους μας πως η συνοδοιπορία μαζί του δεν αποτελεί εφαλτήριο εξουσίας αλλά διακονία, προσφορά και θυσία, αρετές που μόνο εάν ταπεινώσουμε τον εαυτό μας θα αποκτήσουμε».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Όσιας Μαρίας της Αιγυπτίας:

«Η σήμερα εορτάζουσα Οσία Μαρία εβίωσε και απόλυτα ενεργοποίησε την σωστική υπερδύναμη της επιστροφής προς Τον Επουράνιο Πατέρα. Μέσα από μακροχρόνιους και μεγάλους πνευματικούς αγώνες, μέσα από σκληρές μάχες κατά του πονηρού, ενίκησε! Με τις σκληρές προσπάθειές της και με την ενίσχυσή της από την Θεία Χάρη, κατόρθωσε να γευθεί πλούσια τα απολυτρωτικά αποτελέσματα της Σταυρικής Θυσίας, Του Λυτρωτή μας. Με την αληθινή, σταθερή και έμπρακτη μετάνοιά της, ο φιλάνθρωπος Κύριός μας της έσβησε τις αμαρτίες, την εκκαθάρισε από τις συνειδησιακές τύψεις και την ανέδειξε Αγία! Για να διδασκόμαστε και εμείς, ότι όταν ειλικρινά και ουσιαστικά μετανοούμε σε καθημερινή βάση, τότε έρχεται η παντοδύναμη χάρη του Θεού. Μας ελεεί, μας σκεπάζει και μας δίνει την δύναμη να οδηγούμε προς την θεία δόξα τα βήματα μας με τρόπο αποφασιστικό».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου αποδήμων Απλικίου, ανέγνωσε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου προς τη Γενική Συνέλευση όπως ανακηρύξουν τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, επίτιμο μέλος του Συνδέσμου Αποδήμων Απλικίου.

Ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε τον κ. Ιωάννου για την τιμή αυτή που του απέδωσαν και επιβεβαίωσε πως θα συνεχίσει τη διακονία του με πιστή αφοσίωση στο ποίμνιό του.

Μέρα το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Ταμασού τέλεσε τα αποκαλυπτήρια του ψηφιδωτού του Αποστόλου Ανδρέου, στην είσοδο του χωριού, το οποίο φιλοτεχνήθηκε με εισφορές των κατοίκων προς τιμή του Ανδρέου Κολιανδρή, νέου, ο οποίος απεβίωσε πριν 2 έτη.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων