15/10/2023 06/01/2024 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το Θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι την Κυριακή του Σπορέως, 15 Οκτωβρίου 2023. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Πρωτοπρεσβύτεροι Κυριάκος Κασπαρής και Αδάμος Αδάμου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Παπασωτηρίου. Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος...
15 Οκτωβρίου, 2023 - 15:10
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2024 - 20:38

Ο Μητροπολίτης Ταμασού για το νόημα της παραβολής του Σπορέως

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ταμασού για το νόημα της παραβολής του Σπορέως

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το Θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι την Κυριακή του Σπορέως, 15 Οκτωβρίου 2023.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Πρωτοπρεσβύτεροι Κυριάκος Κασπαρής και Αδάμος Αδάμου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Παπασωτηρίου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του σπορέως.

«Σπορέας είναι ο Κύριος, ο Οποίος Σαρκώθηκε για να κηρύξει το Ευαγγέλιο για τη σωτηρία της, και μετά την Ανάληψη Του, σύμφωνα με την εντολή Του, οι Απόστολοι και εν συνεχεία τα βαπτισμένα μέλη της Εκκλησίας Του είναι εκείνοι οι σπορείς που πορεύονται στα πέρατα του κόσμου για να διδάξουν την χριστιανική αλήθεια και να βαπτίζουν στο όνομα της Αγίας Τριάδος.

Με το έδαφος, όπου πέφτει ο καρπός του γεωργού, ομοιάζουν οι κατηγορίες των ακροατών που δέχονται το λόγο του Θεού και εναπόκειται στη δική τους πνευματική ευθύνη και ωριμότητα να εφαρμόσουν βιωματικά τα όσα διδάχθηκαν από τους κήρυκες του Ευαγγελίου και της Ιεράς Παράδοσης της Εκκλησίας», τόνισε ο Πανιερώτατος.

Και συνέχισε λέγοντας «γη αγαθή μας θέλει ο Κύριος και καρποφόρο. Η καλλιέργεια της ψυχής μας γίνεται εντός της Εκκλησίας, γιατί όποιος εμπιστεύεται μόνο τον εαυτό του στο τέλος καταλήγει να αρνείται τον ίδιο τον Θεό. Αλλά στην Εκκλησία γίνεται πράξη αυτό που λέει στις Παροιμίες, ότι «ἀδελφὸς ὑπὸ ἀδελφοῦ βοηθούμενος ὡς πόλις ὀχυρὰ», γιατί όπως είπε ο Χριστός, «όπου είναι συναγμένοι δύο ή τρεις στο όνομά μου, εκεί είμαι ανάμεσά τους».

Κατέληξε λέγοντας πως «σήμερα αρχίζει η κατηχητική κίνηση των ενοριών. Πρέπει πρόθυμα να στηρίξουμε, με οποιοδήποτε τρόπο και ανάλογα με τα χαρίσματα που έχουν δοθεί στον καθένα της, αυτή τη διακονία.


Έχει μεγάλη σημασία τη σημερινή εποχή των πολλών πνευματικών αγκαθιών, που εμποδίζουν την χριστιανική διαπαιδαγώγηση, να εντείνουμε της προσπάθειες, ώστε τα νεότερα μέλη της Εκκλησίας να αποτελέσουν με τη Χάρη του Τριαδικού Θεού της ελπιδοφόρους καρπούς που θα πληρώσουν άξια στο μέλλον το Σώμα της Εκκλησίας».

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε τα εθνικά μνημόσυνα των ηρώων του Δήμου Τσερίου και ανέπεμψε δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο έντιμος Υπουργός Άμυνας, κ. Μιχάλης Γιωργάλλας, ο οποίος αναφέρθηκε στη θυσία των ηρώων.

Ακολούθως εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Στη συνέχεια, τελέστηκε τρισάγιο από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη κ. Ησαΐα, και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων και αγνοουμένων του Δήμου Τσερίου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων