03/09/2022 04/09/2022 Με παρέμβαση του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας εκφράζει τη θέση του στο δημόσιο διάλογο για την κάθε λογής βία και των βιασμών που αυξάνονται καθημερινά. Σε συνάντηση του με νέους ανθρώπους στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και ερωτώμενος πως πρέπει να αντιδράσουμε ως Εκκλησία και κοινωνία ενώπιον αυτού του θλιβερού φαινομένου σχολίασε...
03 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:54
Τελευταία ενημέρωση: 04/09/2022 - 7:06

Ο Μητροπολίτης Ταμασού για το ζήτημα της βίας και των βιασμών

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ταμασού για το ζήτημα της βίας και των βιασμών

Με παρέμβαση του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας εκφράζει τη θέση του στο δημόσιο διάλογο για την κάθε λογής βία και των βιασμών που αυξάνονται καθημερινά.

Σε συνάντηση του με νέους ανθρώπους στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και ερωτώμενος πως πρέπει να αντιδράσουμε ως Εκκλησία και κοινωνία ενώπιον αυτού του θλιβερού φαινομένου σχολίασε ως εξής:

«Η οποιαδήποτε βία και ιδιαίτερα ο βίαιος βιασμός ενός ανθρώπου αποτελεί απεχθεί βλασφημία και ύβρη κατά της εικόνας του Θεού που εκπροσωπεί! Δεν υπάρχει άλλοθι γι’ αυτά τα εγκλήματα παρά μόνο πίκρα, ντροπή και απογοήτευση για την κατάντια της κολασμένης, πορωμένης και αρρωστημένης κατάπτωσης και απαξίωσης του ανθρωπίνου προσώπου ! Όταν βγάλει τον Θεό απο μέσα του ο άνθρωπος πλέον δεν έχει αναστολές και πνευματικά φρένα και έτσι μετατρέπεται σε υπάνθρωπο δαίμονα. Ο Θεός να μας ελεήσει και να μας φωτίσει να τον κρατούμε πάντα μέσα στη ψυχή μας με προσευχή, μετάνοια-αυτοκριτική και πράξεις αγάπης !! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος πρόληψης και θεραπείας αυτού του καρκίνου της ψυχής».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων