27/11/2023 27/11/2023 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 24 – 27 Νοεμβρίου 2023, προκειμένου να συμμετάσχει, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως, στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου. Τον Πανιερώτατο συνόδευαν ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, π. Θεόδωρος Στυλιανού, και ο Αρχιδιάκονός του π. Ραφαήλ Μισιαούλης. Με την ευκαιρία της επισκέψεώς...
27 Νοεμβρίου, 2023 - 18:24
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2023 - 19:00

Ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλοθέου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας στην ενθρόνιση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλοθέου

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 24 – 27 Νοεμβρίου 2023, προκειμένου να συμμετάσχει, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως, στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου.

Τον Πανιερώτατο συνόδευαν ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, π. Θεόδωρος Στυλιανού, και ο Αρχιδιάκονός του π. Ραφαήλ Μισιαούλης.

Με την ευκαιρία της επισκέψεώς του στη Θεσσαλονίκη, ο Πανιερώτατος μετά της τιμίας συνοδείας του, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, επισκέφθηκαν την πόλη της Σιάτιστας προκειμένου να τελέσει τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου, με τον οποίο συνδεόταν. Να αναφερθεί πως ο μακαριστός Παύλος επισκεπτόταν συχνά την Μητρόπολη Ταμασού.

Τον Πανιερώτατο και την συνοδεία του υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, ο οποίος τους παρείχε αβραμιαία φιλοξενία.

Το απόγευμα του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2023, ο Μητροπολίτης Ταμασού συμμετείχε στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, στον Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του πολιούχου της πόλεως, του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, τελέστηκε η ενθρονιστήρια λειτουργία του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου με τη συμμετοχή του Μητροπολίτου Ταμασού κ. Ησαΐου και άλλων αρχιερέων.

Ο Μητροπολίτης κ. Ησαΐας προσέφερε στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ένα αρχιερατικό εγκόλπιο και ένα επιγονάτιο με απεικόνιση την Ελεούσα του Κύκκου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων