01/11/2023 01/11/2023 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας μαζί με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Άσσου κ. Τιμόθεο (του Οικουμενικού Πατριαρχείου), επισκέφτηκαν το Περιφερειακό Γυμνάσιο Λευκωσίας την Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2023. Τους υποδέχθηκαν η Διευθύντρια του σχολείου, κα Σωτηρούλα Γιαννακού, καθηγητές και μαθητές. Ακολούθησε συνάντηση, γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων-προτάσεων μεταξύ των δύο Αρχιερέων με τα μέλη...
01 Νοεμβρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2023 - 21:31

O Μητροπολίτης Ταμασού και ο Επίσκοπος Άσσου μίλησαν σε μαθητές για την ιεραποστολή

Διαδώστε:
O Μητροπολίτης Ταμασού και ο Επίσκοπος Άσσου μίλησαν σε μαθητές για την ιεραποστολή

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας μαζί με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Άσσου κ. Τιμόθεο (του Οικουμενικού Πατριαρχείου), επισκέφτηκαν το Περιφερειακό Γυμνάσιο Λευκωσίας την Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2023.

Τους υποδέχθηκαν η Διευθύντρια του σχολείου, κα Σωτηρούλα Γιαννακού, καθηγητές και μαθητές.

Ακολούθησε συνάντηση, γόνιμη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων-προτάσεων μεταξύ των δύο Αρχιερέων με τα μέλη του διδακτικού προσωπικού.

Στη συνέχεια, οι δυο Αρχιερείς μίλησαν στους μαθητές του σχολείου με θέμα την ιεραποστολή και το πως ο κάθε άνθρωπος μπορεί να βοηθήσει με τη ζωή του το έργο της ιεραποστολής.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού αναφέρθηκε εν συντομία για το τι είναι ιεραποστολή και για τις 33 αποστολές, που πραγματοποίησε, ως Αρχιμανδρίτης, σε διάφορες εμπερίστατες χώρες.

Ακολούθως, τις δικές του εμπειρίες και βιώματα διηγήθηκε ο Επίσκοπος κ. Τιμόθεος, ο οποίος διακονεί την ιεραποστολή και καρποφορεί το λόγο του Θεού στη Λατινική Αμερική. Αναφέρθηκε για το πως είναι η ζωή των ανθρώπων εκεί, τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν με τη σίτιση, την περίθαλψη, και γενικότερα για το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τραγούδια από ένα παιδί από την Ισπανία, που ζει στην Κούβα, και είναι τενόρος.

Η Διευθύντρια, οι καθηγητές-τριες και οι μαθητές-τριες ευχαρίστησαν τους δυο Αρχιερείς για την παρουσία τους και για τα όσα τους ανέφεραν.

Παρέστησαν επίσης δύο ιερείς των δύο πλησιέστερων κοινοτήτων του Σχολείου, κλήρου και Μαλούντας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων