09/03/2024 09/03/2024 Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας κατήγγειλε στην αστυνομία τους δύο κληρικούς από την Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι. Χθες συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ. Γεωργίου, η οποία ασχολήθηκε διεξοδικά στην πολύωρη συνεδρίασή της με ζητήματα τα οποία έχουν προκύψει...
09 Μαρτίου, 2024 - 10:32
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2024 - 9:58

Ο Μητροπολίτης Ταμασού κατήγγειλε στην αστυνομία τους δύο κληρικούς από την Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ταμασού κατήγγειλε στην αστυνομία τους δύο κληρικούς από την Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας κατήγγειλε στην αστυνομία τους δύο κληρικούς από την Ιερά Μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι. Χθες συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου κ. Γεωργίου, η οποία ασχολήθηκε διεξοδικά στην πολύωρη συνεδρίασή της με ζητήματα τα οποία έχουν προκύψει στην Ιερά Μονή.

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, μεταξύ άλλων, όπως παραπέμψει σε 6μελές Συνοδικό Δικαστήριο τους εν αργία Αρχιμανδρίτες που εμπλέκονται στην υπόθεση. (Διαβάστε αναλυτικά: Εκκλησία Κύπρου: “Η Ιερά Σύνοδος είναι αποφασισμένη να επιφέρει την κάθαρση στην Εκκλησία” – Συστήνει ψυχραιμία και όχι σκανδαλισμό)

«Η Αστυνομία, μετά από καταγγελία που υπέβαλε νωρίτερα την Παρασκευή η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής, έχει ήδη αρχίσει τη διερεύνηση υπόθεσης που αφορά στη διάπραξη οικονομικής φύσης αδικημάτων, τα οποία σύμφωνα με την καταγγελία, φέρονται να διαπράχθηκαν από πρόσωπα που σχετίζονται με συγκεκριμένο Μοναστήρι, στην επαρχία Λευκωσίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ο Αρχιγρραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χριστοδούλου, στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι η Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε για την υπόθεση από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα και ότι τα μέλη εξέτασαν τις γραπτές αιτήσεις των δύο εν αργία Αρχιμανδριτών για να καθαιρεθούν από το ιερατικό τους σχήμα καθώς και την επιστολή των δικηγόρων τους, με τον ισχυρισμό ότι είχαν πεισθεί και είχαν εκφοβιστεί για να τις υπογράψουν. Κάλεσε τους πιστούς να παραμείνουν ψύχραιμοι και να μην σκανδαλίζονται από τέτοιες υποθέσεις, οι οποίες έχουν απασχολήσει πολλάκις την Ορθοδοξία στην μακραίωνη ιστορία της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων