20/05/2023 22/06/2023 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χαιρέτησε την επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Ψυχολόγοι στην πρόληψη», που διοργάνωσε το Κέντρο Ενημέρωσης για τα Ναρκωτικά και Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (Κ.ΕΝ.Θ.Ε.Α.)  σε συνεργασία με το Philips University το Σάββατο 20 Μαΐου 2023. Η ημερίδα έλαβε χώρα στους χώρους του Philips University. Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος...
20 Μαΐου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2023 - 1:50

Ο Μητροπολίτης Ταμασού ομιλητής στην ημερίδα «Ψυχολόγοι στην Πρόληψη» του ΚΕΝΘΕΑ

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ταμασού ομιλητής στην ημερίδα «Ψυχολόγοι στην Πρόληψη» του ΚΕΝΘΕΑ

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χαιρέτησε την επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Ψυχολόγοι στην πρόληψη», που διοργάνωσε το Κέντρο Ενημέρωσης για τα Ναρκωτικά και Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (Κ.ΕΝ.Θ.Ε.Α.)  σε συνεργασία με το Philips University το Σάββατο 20 Μαΐου 2023.

Η ημερίδα έλαβε χώρα στους χώρους του Philips University.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος ανέφερε: «Ο ψυχολόγος είναι πολύ συχνά ο αποδέκτης της απόγνωσης των ατόμων ή/και των οικογενειών για διάφορα θέματα, ανάμεσα σε αυτά και για ζητήματα που άπτονται των εξαρτήσεων. Στα πλαίσια της ενάσκησης του επαγγέλματος ένας ειδικός ψυχολόγος μπορεί να γίνει αποδέκτης αιτημάτων είτε από εξαρτημένα άτομα είτε από τις οικογένειές τους. Είναι διαπίστωσή μας πως η ακαδημαϊκή προπαίδεια στο ζήτημα των εξαρτήσεων είναι ανομοιογενής με κάποιους αποφοίτους μεταπτυχιακών προγραμμάτων να έχουν διδακτεί ένα ή κανένα εξειδικευμένο μάθημα για τις εξαρτήσεις σε μεταπτυχιακό επίπεδο και ένα ή κανένα μάθημα σε προπτυχιακό επίπεδο».

Καταλήγοντας πρόσθεσε: «Η παρουσία των ειδικών ψυχολόγων σε πλαίσια όπως το σχολείο ως αξιολόγητές των παιδιών ή/και ως σύμβουλοι των καθηγητών και της διεύθυνσης σε διάφορα που ανησυχούν τους δεύτερους τους δίδει την ευκαιρία να λειτουργήσουν και στα 4 επίπεδα της πρόληψης όπως αυτά καθορίζονται από την Εθνική μας Στρατηγική (ενημερώνοντας, παραπέμποντας παιδιά ευάλωτων ομάδων, παραπέμποντας πειραματικούς χρήστες, συμβάλλοντας σε δράσεις περιβαλλοντικής πρόληψης). Ο ψυχολός ενδιατρίβοντας σε θέματα πρόληψης μπορεί επίσης να συμβάλει σε θέματα έρευνας, ανάπτυξης προγραμμάτων, πολιτικής και συνηγορίας για την ορθά τεκμηριωμένη πρόληψη. Με αυτούς και πολλούς άλλους τρόπους οι ψχολόγοι είναι μέρος της πρόληψης και της θεραπείας των εξαρτήσεων».

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, Δρ Χρίστος Μηνά, ο επιστημονικός διευθυντής, Δρ Κυριάκος Βερεσιές, ο ιδιοκτήτης του Πανεπιστημίου, κ. Φίλιππος Κωνσταντίνου και η Γενική Διευθύντρια του ΚΕΝΘΕΑ, Δρ Έλενα Ζαρούνα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων