09/11/2023 09/11/2023 Το πρωί της Πέμπτης, 9 Νοεμβρίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση στο Φτερικούδι. Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος, ο οποίος ανέλυσε τον μακαρισμό «μακάριοι οἱ δεδιωγμένοι ἕνεκεν δικαιοσύνης, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν», ο οποίος...
09 Νοεμβρίου, 2023 - 16:47
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2023 - 15:21

Ο Μητροπολίτης Ταμασού στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ταμασού στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι

Το πρωί της Πέμπτης, 9 Νοεμβρίου 2023, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση στο Φτερικούδι.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος, ο οποίος ανέλυσε τον μακαρισμό «μακάριοι οἱ δεδιωγμένοι ἕνεκεν δικαιοσύνης, ὅτι αὐτῶν ἐστιν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν», ο οποίος βρίσκει πλήρη εφαρμογή στην προσωπικότητα του σήμερα εορταζόμενου Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος κατασυκοφαντήθηκε ένεκα της μεγάλης ποιμαντικής και κοινωνικής του δράσης, παύθηκε από τα καθήκοντά του ως Επίσκοπος Πενταπόλεως, έζησε την πενία, αποδοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια των κηρυγμάτων του.

Από όλους αυτούς τους πειρασμούς που βίωσε, ανεδείχθη ανώτερος με οικουμενική φήμη.

Ο τρόπος που αντιμετώπισε τις δοκιμασίες ήταν η συγχώρεση και η αγάπη.

Με αυτό τον τρόπο καλείται ο κάθε άνθρωπος να αντιμετωπίζει τις δοκιμασίες και τους πειρασμούς, που βιώνει».

Στο τέλος, ευχήθηκε τα έτη πολλά στον Ηγούμενο της Μονής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής, όπου εκεί ο Καθηγούμενος Νεκτάριος, ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για την παρουσία του και τις ευχές του, καθώς και όλους όσους παρέστησαν στην σημερινή εορτή και διαχρονικά στηρίζουν τη Μονή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων