26/08/2021 26/08/2021 Τις περιοδείες του στις πυρόπληκτες περιοχές της Ελλάδος ολοκλήρωσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας την Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021, επισκεπτόμενος τις περιοχές της Ευβοίας μαζί με τον Αρχιδιάκονό του π. Ραφαήλ Μισιαούλη, τον Ηγούμενο του Ιερού Ανδρώου Μητροπολιτικού Ησυχαστηρίου Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση στο Φτερικούδι, Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Γεώργιο και τους πατέρες της...
26 Αυγούστου, 2021 - 17:52
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2021 - 17:49

Ο Μητροπολίτης Ταμασού στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ταμασού στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας

Τις περιοδείες του στις πυρόπληκτες περιοχές της Ελλάδος ολοκλήρωσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας την Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021, επισκεπτόμενος τις περιοχές της Ευβοίας μαζί με τον Αρχιδιάκονό του π. Ραφαήλ Μισιαούλη, τον Ηγούμενο του Ιερού Ανδρώου Μητροπολιτικού Ησυχαστηρίου Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση στο Φτερικούδι, Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Γεώργιο και τους πατέρες της Ιεράς ησυχαστικής αδελφότητος, Ιερομόναχο Πατήρ Πορφύριο και Ιεροδιάκονο πατήρ Αββακούμ.

Τον Πανιερώτατο και τη συνοδεία του υποδέχθηκαν στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Χαλκίδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Σκοπός της συναντήσεως ήταν η μεταφορά των συναισθημάτων της αδελφικής συμπαράστασης των χριστιανών της μητροπολιτικής επαρχίας Ταμασού και Ορεινής προς τους πυρόπληκτους της Εύβοιας αλλά και η έκφραση της εν Χριστώ αγάπης και σεβασμού του Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής Ησαΐου προς τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο καθώς και του ποιμνίου του ένεκα των προσφάτων πυρκαγιών, που ξέσπασαν στην Εύβοια σε χωριά και χιλιάδες εκτάσεις γης.

Ο Μητροπολίτης Ησαΐας, κατόπιν εράνου που διενήργησε στους ναούς της μητροπολιτικής του περιφέρειας την Κυριακή, 15 Αυγούστου 2021, για τους πυρόπληκτους της Μητροπόλεως Χαλκίδος, συνέλεξε μετά του ποιμνίου του το χρηματικό ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ, εκ των οποίων τις 25.000 χιλιάδες παρέδωσε στον Ποιμενάρχη της των Χαλκιέων Εκκλησίας και το υπόλοιπο θα αποστείλει σε πυρόπληκτες οικογένειες που χρήζουν ειδικής στήριξης και διατηρούν πνευματικούς δεσμούς με την μητροπολιτική περιφέρεια Ταμασού.

Αφού διενήργησαν οι δύο Μητροπολίτες μετά των συνοδειών τους περιοδεία στα πυρόπληκτα χωριά και είδε ο Μητροπολίτης Ταμασού ιδίοις όμμασιν τις καταστροφές που προξένησαν οι πύρινες λαίλαπες, εξέφρασε τον πόνο την θλίψη και συμπαράσταση του ενθυμούμενος και τις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές που έπληξαν και χωριά της δίκης του μητροπολιτικής περιφέρειας στην Κύπρο.

Ιδιαίτερη εντύπωση προξένησε στον Πανιερώτατο και την συνοδεία του η εξιστόρηση από το Σεβασμιώτατο Χαλκίδος πως σώθηκε το προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου και η Μονή Οσίου Δαυίδ μετά από λιτανεία των ιερών λειψάνων και εικόνων κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς, η οποία είχε περικυκλώσει τα προσκυνήματα σε απόσταση αναπνοής και είχε δοθεί εντολή εκκένωσής τους.

Όπως εξιστόρησε ο Σεβασμιώτατος Χαλκίδος επιδεικνύοντας μάλιστα και φωτογραφικό υλικό το οποίο παραθέτουμε αμέσως μετά την λιτανεία, ένα σύννεφο κάλυψε τα προσκυνήματα και δυνατή βροχή έσβησε την φωτιά περιμετρικά των προσκυνημάτων.

Το φωτογραφικό υλικό παρατίθεται προς δόξαν Θεού και ενίσχυση της πίστεως των χριστιανών.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής μέσω αυτού του ρεπορτάζ επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους του κατοίκους της μητροπολιτικής περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής που συνέδραμαν στον φιλανθρωπικό έρανο για τους πυρόπληκτους αδελφούς μας τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων