15/05/2022 16/05/2022 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Πανηγυρίου του θαυματουργού, στην κοινότητα Μαλούντας το απόγευμα του Σαββάτου 14 Μαΐου 2022. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Πρωτοπρεσβύτεροι Μιχαήλ Ευθυμίου, Παναγιώτης Καϊμακλιώτης, Στέφανος Χρυσάνθου, Μάριος Νεοφύτου και Μάριος Ιωαννίδης, ο Αρχιδιάκονος...
15 Μαΐου, 2022 - 13:44
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2022 - 12:02

Ο Μητροπολίτης Ταμασού στο πανηγυρίζον παρεκκλήσι του Οσίου Πανηγυρίου Μαλούντας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ταμασού στο πανηγυρίζον παρεκκλήσι του Οσίου Πανηγυρίου Μαλούντας

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Πανηγυρίου του θαυματουργού, στην κοινότητα Μαλούντας το απόγευμα του Σαββάτου 14 Μαΐου 2022.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Πρωτοπρεσβύτεροι Μιχαήλ Ευθυμίου, Παναγιώτης Καϊμακλιώτης, Στέφανος Χρυσάνθου, Μάριος Νεοφύτου και Μάριος Ιωαννίδης, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Στην ομιλία του, ο Πανιερώτατος, αναφέρθηκε στον ορισμό της λέξης «Άγιος», ποιος είναι Άγιος και πως μπορεί κανείς να το κατιος Νεοφύτου και Μάριος Ιωαννίδης, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.ορθώσει. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε για το βίο του Αγίου Πανηγυρίου και ανέπτυξε δύο από τις αρετές του Αγίου Πανηγυρίου, την ακτημοσύνη και την ταπείνωση, οι οποίες τον αξίωσαν να θαυματουργεί. Στο τέλος της ομιλίας ο Πανιερώτατος προέτρεψε το λαό να τον παρακαλούμε αδελφοί μου, να πρεσβεύει για τη σωτηρία των ψυχών μας. «Να τον επικαλούμαστε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, στα αδιέξοδα που βρισκόμαστε. Να ζητούμε την βοήθειά του υπέρ ειρήνης του κόσμου, να ζητούμε τη μεσιτεία του να γίνει αρωγός στην ελευθερία της ημικατεχόμενης μας πατρίδος, που εδώ και 48 ολόκληρα χρόνια ο αττίλας την καταπατεί».

Ο Πανιερώτατος δώρησε στον πατέρα Μάριο Ιωαννίδη σταυρό ευλογίας και σταυρό επιστήθιο.

Παρόντες στην ακολουθία του εσπερινού ήταν ο Διοικητής ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχης Στυλιανός Τίνανας , εκπρόσωπος από την Β΄ Ταξιαρχία στην Κλήρου, και ο κοινοτάρχης Μαλούντας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων