22/04/2022 22/04/2022 Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ιερής κατάνυξης τελέστηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, 22 Απριλίου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου του Ταμασέως στην κοινότητα του Πολιτικού, η ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης του Κυρίου. Των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας. Κατά...
22 Απριλίου, 2022 - 15:34

Ο Μητροπολίτης Ταμασού στον Άγιο Θεόδωρο Πολιτικού για την Αποκαθήλωση

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ταμασού στον Άγιο Θεόδωρο Πολιτικού για την Αποκαθήλωση

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ιερής κατάνυξης τελέστηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, 22 Απριλίου 2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου του Ταμασέως στην κοινότητα του Πολιτικού, η ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης του Κυρίου.

Των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της Ευαγγελικής περικοπής, την οποία ανέγνωσε ο Πανιερώτατος, πραγματοποιήθηκε η Αποκαθήλωση του σώματος του Ιησού από τον Σταυρό, το οποίο ενετυλίχθη σε «σινδόνι καθαρά» και εναποτέθηκε στην Αγία Τράπεζα.

Ακολούθησε η λιτάνευση του «σώματος» του Κυρίου εντός του Ιερού Ναού και η εναπόθεσή του στο κουβούκλιο του Επιταφίου.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, πριν τα Απόστιχα, ο Πανιερώτατος κήρυξε το θείο λόγο. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα γεγονότα που προβάλλει η Εκκλησία μας την Μεγάλη Παρασκευή «για να ελευθερωθούν οι άνθρωποι από την εξουσία της αμαρτίας και του θανάτου αυτοπροσφέρθηκε θυσία ο Ιησούς Χριστός «καὶ ὑπὲρ αὐτῶν ἐγὼ ἁγιάζω ἐμαυτόν, ἵνα καὶ αὐτοὶ ὦσιν ἡγιασμένοι ἐν ἀληθείᾳ. Οὐ περὶ τούτων δὲ ἐρωτῶ μόνον, ἀλλὰ καὶ περὶ τῶν πιστευόντων διὰ τοῦ λόγου αὐτῶν εἰς ἐμέ,» (Ιωάννου 17, 19 – 20). Ο Απόστολος Παύλος αναπτύσσει τις συνέπειες της σταυρικής θυσίας του Ιησού. Ο θάνατος επιβλήθηκε σε όλους τους ανθρώπους εξαιτίας της παραβάσεως της εντολής από τους Πρωτοπλάστους. Με το θάνατο του Κυρίου καταστάθηκαν δίκαιοι όλοι οι άνθρωποι.

«Ήπλωσας τας παλάμας και ήνωσας τα το πριν διεστώτα». Από ξένοι που ήμασταν, γίναμε «οικείοι του Θεού» (Εφεσίους 2,19). Ο Χριστός στάθηκε μεταξύ ουρανού και γης, ανάμεσα στους δύο κόσμους, του Θεού και του ανθρώπου, άπλωσε τα χέρια του και ειρηνοποίησε τη γη με τον ουρανό, ένωσε τον άνθρωπο με το Θεό.

Μπροστά μας είναι Εκείνος, που μας αγόρασε. Είναι Εκείνος, που μας λύτρωσε. Εκείνος, που μας ελευθέρωσε. Εκείνος, που μας ζωοποίησε, μας έδωσε αιώνια ζωή και μας συμφιλίωσε με τον ουρανό. Ας Τον κοιτάξουμε και να Τον ευχαριστήσουμε γιατί αναστηθήκαμε Χάριν Εκείνου, ζούμε αιώνια Χάριν Εκείνου. Έχουμε μεγάλη αξία. Η ψυχή μας αξίζει όσο δεν αξίζει ολόκληρος ο κόσμος» .

Στο τέλος παρουσίασε το νέο Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ανδρέα Περδίκη, του οποίου ευχήθηκε να έχει καλή διακονία και αγαστή συνεργασία με τον πολιό ιερέα του Ναού, Οικονόμο Γεώργιο Κωνσταντίνου, ο οποίος λειτουργεί το Ναό για αρκετά χρόνια.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων