17/10/2022 18/10/2022 Εν μέσω καταρρακτωδών βροχών και δύσκολων καιρικών συνθηκών, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, μετέβη στην ορεινή κοινότητα Παλαιχωρίου και χοροστάτησε κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του Εσπερινού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ηρακλείδιος, προϊστάμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Δημητρίου Αγίας Βαρβάρας, ο Πρωτοπρεσβύτερος Διονύσιος Σαρούντας,...
17 Οκτωβρίου, 2022 - 21:57
Τελευταία ενημέρωση: 18/10/2022 - 1:20

Ο Μητροπολίτης Ταμασού στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αποστόλου Λουκά Παλαιχωρίου Μόρφου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ταμασού στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αποστόλου Λουκά Παλαιχωρίου Μόρφου

Εν μέσω καταρρακτωδών βροχών και δύσκολων καιρικών συνθηκών, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, μετέβη στην ορεινή κοινότητα Παλαιχωρίου και χοροστάτησε κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του Εσπερινού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ηρακλείδιος, προϊστάμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Δημητρίου Αγίας Βαρβάρας, ο Πρωτοπρεσβύτερος Διονύσιος Σαρούντας, οι Οικονόμοι Νεόφυτος Πάρπας και Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.


Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην πολυτάλαντη προσωπικότητα του Αποστόλου Λουκά, ο οποίος ήταν Απόστολος, Ευαγγελιστής, ποιμένας, θεολόγος, ιατρός, ζωγράφος, ιστορικός και ασκητής.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα δυο βιβλία της Καινής Διαθήκης, το κατά Λουκά Ευαγγέλιο και οι Πράξεις, που αποτελούν κειμήλια ιερά για την Ορθοδοξία. Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο Απόστολος Λουκάς ιστόρησε και φιλοτέχνησε εικόνες της Υπεραγίας Θεοτόκου με κατ’ εξοχήν το εικόνισμα της Ελεούσης του Κύκκου, της οποίας ο Μητροπολίτης Ταμασού ήταν αδελφός της Μονής.

Στο τέλος της ακολουθίας, τελέστηκε αρτοκλασία, κατά το Κυπριακό έθος, και διαβάστηκαν τα κόλλυβα του εορτάζοντος Αποστόλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων