23/05/2021 23/05/2021 Το Σάββατο των Μυροφόρων, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου και πάντων των εν τη ρωσική γη διαλαμψάντων Αγίων στο Επισκοπειό. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Ευθυμίου, ο Οικονόμος Πέτρος Φωτίου, οι πρεσβύτεροι Μνάσων Φουρτούνης και Παύλος Γαϊταρένκο, καθώς και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο...
23 Μαΐου, 2021 - 21:35
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2021 - 20:45

“Οι κληρικοί υποχρεούται να ασκούν τις αρετές”

Διαδώστε:
“Οι κληρικοί υποχρεούται να ασκούν τις αρετές”

Το Σάββατο των Μυροφόρων, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου και πάντων των εν τη ρωσική γη διαλαμψάντων Αγίων στο Επισκοπειό.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Ευθυμίου, ο Οικονόμος Πέτρος Φωτίου, οι πρεσβύτεροι Μνάσων Φουρτούνης και Παύλος Γαϊταρένκο, καθώς και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος χειροτόνησε σε διάκονο τον φοιτητή της Ιερατικής Σχολής “Απόστολος Βαρνάβας”, Σπυρίδωνα Καρατζιά εξ Ελλάδος.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος ανέφερε περί του μυστηρίου της ιερωσύνης, το οποίο ίδρυσε ο ίδιος ο Σωτήρας Χριστός. Στη συνέχεια ανέφερε ότι οι κληρικοί υποχρεούται να ασκούν τις αρετές της ταπείνωσης, της αγάπης και της υπακοής στην Εκκλησία και τους ιερούς κανόνες της. Μέσω της χειροτονίας οι κληρικοί ασκούν την ιερατική διακονία ως οικονόμοι “ποικίλοι της χάριτος του Θεού”, σύμφωνα με τον Απόστολο Πέτρο ( Α’ Πέτρου 4, 10). Στο τέλος του ευχήθηκε καλή διακονία και ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να ενισχύει τόσο αυτό όσο και την οικογένειά του, ώστε όλοι μαζί εν πνεύματι αγάπης και πίστεως να προοδεύουν και να αγιάζονται χάριτι θεία του Αρχηγού της Εκκλησίας μας Ιησού Χριστού.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων