23/03/2021 23/03/2021 Το απόγευμα της Α’ Κυριακής των Νηστειών, 21 Μαρτίου 2021, τελέσθηκε ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Δευτεράς, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου. Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Πανιερώτατος ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Πνευματικοί αναστοχασμοί». Αναφέρθηκε στη εορτή της Κυριακής...
23 Μαρτίου, 2021 - 21:33
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2021 - 21:43

Ομιλία Μητροπολίτη Ταμασού: “Πνευματικοί αναστοχασμοί”

Διαδώστε:
Ομιλία Μητροπολίτη Ταμασού: “Πνευματικοί αναστοχασμοί”

Το απόγευμα της Α’ Κυριακής των Νηστειών, 21 Μαρτίου 2021, τελέσθηκε ο Β’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Δευτεράς, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Πανιερώτατος ανέπτυξε ομιλία με θέμα: «Πνευματικοί αναστοχασμοί».

Αναφέρθηκε στη εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας, η οποία είναι ο θρίαμβος της πίστης ενάντια στην αίρεση της Εικονομαχίας. Έκανε αναφορά στα ιστορικά στοιχεία της περιόδου, για πρόσωπα τα οποία διαδραμάτισαν θετικό και αρνητικό ρόλο την περίοδο της Εικονομαχίας, όπως τον Λέοντα Γ’ τον Ισαυρο, ο οποίος ήταν ο πρωτεργάτης της Εικονομαχίας, την πολεμική εναντίον των εικονοφίλων και εικονομάχων. Ακόμη δε, αναφέρθηκε στην αίρεση του μονοφυσιτισμού, η οποία εμφανίστηκε τον 4ο αιώνα μ. Χ. με αρχηγέτη τον Αρχιμανδρίτη Ευτυχή.

Την ομιλία έκλεισε ως εξής: “Μπορεί να πολεμήθηκε η Εκκλησία για τις εικόνες της πάνω από 110 χρόνια. Ωστόσο, οι εικόνες θριάμβευσαν και παραμένουν μέσα στους ναούς μας και λειτουργούν ως εκφραστικά όργανα και εργαλεία της αγιότητας και μας μεταδίδουν τη χάρη του Θεού. Ταυτόχρονα, επιτελούν και κάτι το πολυσήμαντο. Ότι μας απευθύνουν πρόσκληση, ότι και εμείς μπορούμε να γίνουμε όπως τα εικονιζόμενα πρόσωπα, οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, και ότι κι εμείς έχουμε και μας ανήκει μια θέση κοντά τους”.

Στον Κατανυκτικό Εσπερινό έλαβαν μέρος ο Πρωτοσυγγελεύων της Μητροπόλεως π. Θεόδωρος Στυλιανού, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, ο Γενικός Αρχιερατικός Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μπακόπουλος, ο π. Θεόφιλος Αλχούρι και ο Ιεροδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Παρακολουθήστε:

Δείτε φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων