19/11/2022 20/11/2022 Με τον τίτλο “Ποιον Θεό ζούμε και ποιον Θεό γνωρίζουμε στα παιδιά μας” πραγματοποιήθηκε τηη ομιλία του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Χρήστου Μήτσιου στο συνοδικό της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής. Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του Τμήματος Ποιμαντικής Διακονίας Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Θεοτόκης Φαίδωνος καλωσορίζοντας τον π. Χρήστο και όλους τους παρευρισκομένους. Ο π. Θεοτόκης εξήρε το...
19 Νοεμβρίου, 2022 - 16:53
Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2022 - 0:58

Ομιλία π. Χρήστου Μήτσιου: «Ποιον Θεό ζούμε και ποιον Θεό γνωρίζουμε στα παιδιά μας»

Διαδώστε:
Ομιλία π. Χρήστου Μήτσιου: «Ποιον Θεό ζούμε και ποιον Θεό γνωρίζουμε στα παιδιά μας»

Με τον τίτλο “Ποιον Θεό ζούμε και ποιον Θεό γνωρίζουμε στα παιδιά μας” πραγματοποιήθηκε τηη ομιλία του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Χρήστου Μήτσιου στο συνοδικό της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του Τμήματος Ποιμαντικής Διακονίας Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Θεοτόκης Φαίδωνος καλωσορίζοντας τον π. Χρήστο και όλους τους παρευρισκομένους.

Ο π. Θεοτόκης εξήρε το πολυσχιδές έργο του ομιλητή όπου αυτό δεν περιορίζεται μόνο στην ενορία του. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι ομιλίες του πατρός Χρήστου απασχολούν κυρίως τους νέους διότι με την αγάπη του και την απλότητά του όλο και περισσότεροι νέοι τον αγαπούν και τον προσεγγίζουν.

Στη συνέχεια, ο π. Χρήστος ευχαριστώντας, τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα για την αγάπη του και την πρόσκλησή του, ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας. Συγκεκριμένα ερμηνεύοντας με απλό και κατανοητό λόγο παραβολές αγάπης από το Ιερό Ευαγγέλιο και εξιστορώντας προσωπικές του εμπειρίες μας έδωσε να καταλάβουμε ότι ο Θεός, είναι Θεός αγάπης και κατανόησης και όχι Θεός αυστηρός και τιμωρός όπως πολλοί γονείς θέλουν να παρουσιάζουν στα παιδιά τους για να ακολουθούν την Εκκλησία. Η πίστη θέλει ελευθερία και αγάπη πρόσθεσε.

Τέλος, ενθουσιασμένος από το πνευματικό, το φιλανθρωπικό, το πολιτιστικό και το κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού, συνεχάρη τον Μητροπολίτη λέγοντας ότι, πολλά από τα χαρίσματα που έδωσε ο Θεός στον Ποιμενάρχη, τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, είναι τα χαρίσματα που πρέπει να έχει ένας σύγχρονος πνευματικός και εκκλησιαστικός ηγέτης ενός τόπου και συγκεκριμένα του Κυπριακού λαού.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης και Ποιμενάρχης κ. Ησαΐας, ευχαριστώντας τον π. Χρήστο για την παρουσία του, την αγάπη του αλλά και τη στήριξή του που δείχνει στο έργο της Μητροπόλεως Ταμασού.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Πανιερώτατος μοίρασε στους παρευρισκόμενους εκδόσεις της Μητροπόλεως και παιχνίδια σ’ όλα τα παιδιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων