29/07/2023 30/07/2023 Με κάθε επισημότητα, όπως ορίζεται και από το σχετικό πρωτόκολλο, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, η Ορκωμοσία των Νεοσυλλέκτων Οπλιτών της 2023 Α΄ ΕΣΣΟ, της 2ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, η οποία και εδρεύει στο Στρατόπεδο «Υποστράτηγου Τάσου Μάρκου» στην Κλήρου. Της Τελετής προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ενώ παρέστησαν επίσης...
29 Ιουλίου, 2023 - 19:19
Τελευταία ενημέρωση: 30/07/2023 - 2:30

Ορκωμοσία νεοσυλλέκτων οπλιτών από τον Μητροπολίτη Ταμασού

Διαδώστε:
Ορκωμοσία νεοσυλλέκτων οπλιτών από τον Μητροπολίτη Ταμασού

Με κάθε επισημότητα, όπως ορίζεται και από το σχετικό πρωτόκολλο, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023, η Ορκωμοσία των Νεοσυλλέκτων Οπλιτών της 2023 Α΄ ΕΣΣΟ, της 2ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, η οποία και εδρεύει στο Στρατόπεδο «Υποστράτηγου Τάσου Μάρκου» στην Κλήρου.

Της Τελετής προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ενώ παρέστησαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), ο Πρωτοπρεσβύτερος Μάριος Ιωαννίδης και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ευχαρίστησε τον κ. Ταξίαρχο, για την ευγενική του πρόσκληση να παραστεί σήμερα στην ορκωμοσία των οπλιτών. Ο Πανιερώτατος παρότρυνε τους νεοσύλλεκτους να επιδείξουν αφοσίωση στην εκπαίδευση και σε όλες τις δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

«Να θυμάστε ότι η θητεία δεν είναι μόνο χρέος. Είναι και ένα μάθημα πνευματικής και σωματικής ωριμότητας, υπεύθυνης κοινωνικής συμπεριφοράς και αλληλεγγύης. Ένα κρίσιμο κεφάλαιο για τη μετέπειτα ζωή σας. Σας δίνει την ευκαιρία όχι μόνο να συνεισφέρετε ενεργά στην άμυνα και στην προστασία της πατρίδας αλλά και να γίνετε καλύτεροι πολίτες και καλύτεροι άνθρωποι».

Μετά το πέρας της Τελετής οι Στρατιώτες παρέλασαν στο χώρο του Μονάδος εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου και των οικιών τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων