02/11/2023 03/11/2023 Κλήρος και λαός στην κοινότητα της Πάνω Δευτεράς της επαρχίας Λευκωσίας στην Κύπρο, είχαν την ευλογία να υποδεχθούν το απόγευμα της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου 2023, τη θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας, της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας στον Βύρωνα Αττικής. Κατόπιν αιτήματος του  Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου...
02 Νοεμβρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2023 - 0:51

Πάνδημη υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Παρηγορήτριας στην Πάνω Δευτερά Λευκωσίας

Διαδώστε:
Πάνδημη υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Παρηγορήτριας στην Πάνω Δευτερά Λευκωσίας

Κλήρος και λαός στην κοινότητα της Πάνω Δευτεράς της επαρχίας Λευκωσίας στην Κύπρο, είχαν την ευλογία να υποδεχθούν το απόγευμα της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου 2023, τη θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας, της Δακρυρροούσης και Μυροβλυζούσης από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας στον Βύρωνα Αττικής.

Κατόπιν αιτήματος του  Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ κόμισε την Ιερά Εικόνα, συνοδευόμενος από τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Νικολάου, και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο Κοτσίφη, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος.

Την Ιερά Εικόνα υποδέχθηκε μπροστά από τα Κοινοτικά Συμβούλια Δευτεράς ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμόθεος, Έξαρχος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Κύπρο, ο ευσεβής κλήρος, τοπικοί άρχοντες και ο πιστός λαός που κατέκλυσε τους γύρω δρόμους.

Ακολούθησε σύντομη δέηση και στη συνέχεια η Ιερά Εικόνα κομίστηκε στον Ιερό Ναό με λιτανευτική πομπή, ενώ παιάνισε η φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς.

Ακολούθησε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου και του Επιχώριου Μητροπολίτου κ. Ησαΐου.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας προσεφώνησε τον Μητροπολίτη Καισαριανής και την τιμία συνοδεία του και τους ευχαρίστησε για τον κόπο στον οποίο υπεβλήθησαν να μεταφέρουν το ιερό Εικόνισμα της Παναγίας Παρηγορήτριας.

Σε ένδειξη ευχαριστίας ο Πανιερώτατος προσέφερε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ ένα αρχιερατικό ανάγλυφο μπαστούνι και ένα σετ εγκόλπια.

Ο Μητροπολίτης κ. Δανιήλ εξέφρασε την ευχαριστία του και τη συγκίνησή του, για την σημερινή υποδοχή της Ιεράς εικόνος, στην μαρτυρική νήσο Κύπρο.

«Είμεθα ευγνώμονες, Πανιερώτατε καί πολυσέβαστε άγιε Αδελφέ, για την πρόσκλησή σας καί συγκι­νημένοι για την υποδοχή, που επεφύλαξε στην ιερά και θαυματουργό εικόνα ο κλήρος και ο λαός της Ιεράς σας Μητροπό­λε­ως», τόνισε ο Μητροπολίτης Καισαριανής.

Η Εικόνα θα τίθεται προς προσκύνση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς έως την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων