12/09/2021 12/09/2021 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Αγίου Κουρνούτα στην Αγροκηπιά, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου. Στην ομιλία του, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Κουρνούτα, ο οποίος συγκαταλέγεται στη χορεία των Αλαμάνων Αγίων, που κατέφθασαν στην Κύπρο από την Παλαιστίνη. Ο Άγιος αφιερώθηκε εξολοκλήρου στο Θεό...
12 Σεπτεμβρίου, 2021 - 12:47
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2021 - 12:41

Πανηγυρικός Εσπερινός στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Κουρνούτα

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Κουρνούτα

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο του Αγίου Κουρνούτα στην Αγροκηπιά, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου.

Στην ομιλία του, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Κουρνούτα, ο οποίος συγκαταλέγεται στη χορεία των Αλαμάνων Αγίων, που κατέφθασαν στην Κύπρο από την Παλαιστίνη. Ο Άγιος αφιερώθηκε εξολοκλήρου στο Θεό θυσιάζοντας τη ζωή του και κατάφερε να θέσει στη ζωή του τον Ιησού Χριστό, δηλαδή κέντρο της ζωής του ήταν ο Χριστός. Ασφαλώς αυτό οφείλεται στην αγάπη που επέδειξε στον Χριστό.
Η αγάπη του Θεού, για τον άνθρωπο εκφράζονται με τη θυσία, με τον Σταυρό. Όμως η αγάπη που ζητά ο Χριστός από τον άνθρωπο δεν είναι ανταπόδοση ­της αγάπης του, είναι ο τρό­πος με τον οποίο μπορεί ο άν­θρω­πος να γί­νει κοινωνός της θυ­σίας του Χριστού για τη σωτηρία του.

Στο τέλος του Εσπερινού τελέστηκε λιτανεία πέριξ του πανηγυρίζοντος παρεκκλησίου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων