30/10/2022 30/10/2022 Το Σάββατο ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος της κοινότητος Λυθροδόντα. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Παρθένιος Μαχαιριώτης και Διονύσιος Κοπτίδης, ο Ιερομόναχος Παΐσιος Χρίστου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Τουλούμης, οι Οικονόμοι Χρίστος Γεωργίου και Χρίστος Ιακώβου, ο Πρεσβύτερος Χαρικλής...
30 Οκτωβρίου, 2022 - 9:04
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2022 - 9:07

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Θεράποντα Λυθροδόντα

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός στον Άγιο Θεράποντα Λυθροδόντα

Το Σάββατο ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος της κοινότητος Λυθροδόντα.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Παρθένιος Μαχαιριώτης και Διονύσιος Κοπτίδης, ο Ιερομόναχος Παΐσιος Χρίστου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Τουλούμης, οι Οικονόμοι Χρίστος Γεωργίου και Χρίστος Ιακώβου, ο Πρεσβύτερος Χαρικλής Πιτταράς, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και οι Ιεροδιακονοι Αρσένιος και Ησαΐας.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του τιμώμενου Αγίου, ο οποίος με κόπους και μόχθους και αγώνες διήλθε τα στάδια της πνευματικής ανόδου και έφθασε στο ποθούμενο, την βασιλεία των ουρανών, την οποία καλείται ο κάθε ένας να κατακτήσει και να γίνει συμπολίτης των Αγίων και Αγγέλων. Συγκεκριμένα, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στα στάδια της κάθαρσης, της ελλάμψεως και του φωτισμού. “Όταν φωτισθούμε εσωτερικά, τότε μπορούμε να συνομολογήσουμε με τον Απόστολο Παύλο το ηγούμαι σκύβαλα είναι ίνα Χριστόν κερδήσω”.

Τέλος, κατέληξε ο Πανιερώτατος ότι ο Όσιος Θεράποντας αποτελεί για εμάς σημείο αναφοράς και πηγή δυνάμεως και εμπνεύσεως. Αποτελεί πλούτο αδαπάνητο, τον οποίο καλούμαστε να αξιοποιήσουμε για να αγωνισθούμε και εμείς “τον καλόν αγώνα της πίστεως”. Αποτελεί τηη δύναμή μας για να αντιμετωπίσουμε και εμείς το νοητό εχθρό και να τον νικήσουμε, όπως τον νίκησε και ο Άγιος Θεράποντας.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, τελέστηκε η λιτάνευση της εικόνος του Αγίου και του ιερού του λειψάνου πέριξ του Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων