01/06/2020 01/06/2020 Μπροστά στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής βρίσκεται ο μοναδικός ανδριάντας της Κύπρου, του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνος Παλαιολόγου ΙΑ’, στον οποίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ησαΐας πραγματοποίησε επιμνημόσυνη δέηση. “Αποτελεί αναντίλεκτο γεγονός ότι, το απομεσήμερο της αποφράδας εκείνης ημέρας, αποτέλεσε ορόσημο στην πορεία όχι μόνο της Ρωμιοσύνης αλλά και ειδικότερα του...
01 Ιουνίου, 2020 - 19:45
Τελευταία ενημέρωση: 01/06/2020 - 19:10

“Παρ’ όλες τις αντιξοότητες η Ρωμηοσύνη ζει”

Διαδώστε:
“Παρ’ όλες τις αντιξοότητες η Ρωμηοσύνη ζει”

Μπροστά στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής βρίσκεται ο μοναδικός ανδριάντας της Κύπρου, του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνος Παλαιολόγου ΙΑ’, στον οποίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ησαΐας πραγματοποίησε επιμνημόσυνη δέηση.

“Αποτελεί αναντίλεκτο γεγονός ότι, το απομεσήμερο της αποφράδας εκείνης ημέρας, αποτέλεσε ορόσημο στην πορεία όχι μόνο της Ρωμιοσύνης αλλά και ειδικότερα του ορθόδοξου χριστιανικού κόσμου κι ας έχουν περάσει 567 ολόκληρα χρόνια. Παρά ταύτα, είναι έντονη η πεποίθηση μας ότι όσο κτυπάει ελληνική καρδιά τόσο η μνημοσύνη της άλωσης της Πόλεως θα συντελείται αναγεννητικά στις ψυχές μας” τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης.

“Η βυζαντινή Αυτοκρατορία μέσα από τη πορεία της υπερχιλιόχρονης ιστορίας της αποτέλεσε πνευματικό φάρο πολιτισμού και ανθρωπισμού αλλά και υπερασπιστή και εκφραστή της ορθόδοξης πίστης. Και η ακτινοβολία αυτή που εξέπεμπε οφειλόταν στο γεγονός ότι κατάφερε να εξελίξει με πρωτοφανή μαεστρία τον ελληνικό πολιτισμό συνδυάζοντας τον με τον χριστιανισμό γι’ αυτό μνημονεύεται μέχρι τις μέρες μας. Παρά όμως το γεγονός ότι η «Πόλις εάλω» εντούτοις άγρυπνο και ακάματο συνεχιστή του βυζαντινού πνεύματος αποτελεί αδιαμφησβήτητα το θεοσκέπαστο, θεοφύλακτο και μαρτυρικό Φανάρι, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, με τους άριστους οιακοστρόφους Οικουμενικούς Πατριάρχες μέσα από τους αιώνες μέχρι και σήμερον, να συγκροτεί και να συνιστά τον ισχυρό κρίκο της αδιάσπαστης ιστορικής συνέχειας του Γένους μας. Και παρ’ όλες τις αντιξοότητες, η Ρωμηοσύνη ζεί. Και με την βοήθεια του Θεού θα συνεχίσει να ζει και να υπάρχει έχοντας καρδία το Οικουμενικό Πατριαρχείο και αναπνέοντας το άρωμα της θεοφρούρητης Πόλης του Κωνσταντίνου” κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων