12/05/2022 12/05/2022 Στην Κύπρο έφθασαν την Τετάρτη το βράδυ, 11 Μαΐου 2022, πενήντα πέντε παιδιά από την Ουκρανία, τα οποία διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας στην Πολωνία. Τα παιδιά είναι κάτω από την επίβλεψη της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο νησί μας θα συνοδεύονται από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής...
12 Μαΐου, 2022 - 10:49
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2022 - 10:51

Πενήντα πέντε παιδιά από την Ουκρανία στην Κύπρο με ευθύνη της I.Μ. Ταμασού

Διαδώστε:
Πενήντα πέντε παιδιά από την Ουκρανία στην Κύπρο με ευθύνη της I.Μ. Ταμασού

Στην Κύπρο έφθασαν την Τετάρτη το βράδυ, 11 Μαΐου 2022, πενήντα πέντε παιδιά από την Ουκρανία, τα οποία διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας στην Πολωνία.

Τα παιδιά είναι κάτω από την επίβλεψη της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής και καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο νησί μας θα συνοδεύονται από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα.

Η ομάδα των παιδιών και εφήβων θα παραμείνουν στο νησί μας για δεκαπέντε ημέρες και θα παρακολουθήσουν ειδικό πρόγραμμα ψυχικής στήριξης.

Την μεταφορά και την διαμονή των παιδιών στηρίζει η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής αλλά και το Υφυπουργείο Τουρισμού, το οποίο τους παραχώρησε δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας.

Κατά την παραμονή τους, θα επισκεφθούν αξιοθέατα της Κύπρου ενώ στο πρόγραμμά τους, περιλαμβάνονται επισκέψεις σε χώρους ψυχαγωγίας και παιδικά φεστιβάλ.

Παράλληλα, η πρώτη κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Άντρη Αναστασιάδη θα τους παραχωρήσει δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την παραμονή τους στηρίζουν επίσης το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ το Υφυπουργείο Πρόνοιας θα παρέχει ποικιλόμορφη στήριξη και ψυχαγωγία στα παιδιά.

Ειδικοί ψυχολόγοι της οικογενειακής στήριξης του ΚΕΝΘΕΑ, του οποίου προεδρεύει ο Μητροπολίτης Ταμασού, θα στηρίξουν συμβουλευτικά και ψυχοθεραπευτικά την όλη αποστολή των παιδιών.

Την Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022, θα ολοκληρωθεί η φιλοξενία τους στο νησί μας, όπου θα επιστρέψουν πίσω στην Πολωνία και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να μπορέσουν να μεταβούν και πάλι στην πατρίδα τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων