04/05/2019 04/05/2019 Η 1η Μαΐου καθιερώθηκε ώστε, κάθε χρόνο να τιμάται η Σύναξις πάντων των εν τῃ Μητροπολιτική Περιφερεία Ταμασού και Ορεινής διαλαμψάντων Αγίων, καθώς, επίσης, και η Επέτειος των Εγκαινίων του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου του Αγίου Ενδόξου και Πανευφήμου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου και πάντων των εν τη Ρωσική Γη διαλαμψάντων Αγίων, το οποίο βρίσκεται στον περίβολο...
04 Μαΐου, 2019 - 11:53
Τελευταία ενημέρωση: 04/05/2019 - 11:45

Την Σύναξη των τοπικών Αγίων τίμησε η Ι.Μ. Ταμασού

Διαδώστε:
Την Σύναξη των τοπικών Αγίων τίμησε η Ι.Μ. Ταμασού

Η 1η Μαΐου καθιερώθηκε ώστε, κάθε χρόνο να τιμάται η Σύναξις πάντων των εν τῃ Μητροπολιτική Περιφερεία Ταμασού και Ορεινής διαλαμψάντων Αγίων, καθώς, επίσης, και η Επέτειος των Εγκαινίων του Μητροπολιτικού Παρεκκλησίου του Αγίου Ενδόξου και Πανευφήμου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου και πάντων των εν τη Ρωσική Γη διαλαμψάντων Αγίων, το οποίο βρίσκεται στον περίβολο του Μητροπολιτικού Μεγάρου στο Επισκοπειό.

Με την ευκαιρία αυτή, την Τετάρτη, 1η Μαΐου 2019, τελέστηκε στο ως άνω Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο. Προ της ενάρξεως της Θείας Λειτουργίας, στην είσοδο του ναού, έγινε με κάθε λαμπρότητα, η Υποδοχή Τμήματος εκ του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ανδρέου, το οποίο μετέφερε, προς ευλογίαν και αγιασμόν των πιστών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος από την Αποστολική Ιερά Μητρόπολη των Κορινθίων. Το ιερό τούτο θησαύρισμα υποδέχθηκε ο Ποιμενάρχης μας, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, πλαισιωμένος από τον ιερό Κλήρο, τους Τοπικούς Άρχοντες και το λαό της Περιφέρειας.

Στη συνέχεια, αφού τοποθετήθηκε το ιερό Λείψανο σε ειδική θέση στο ναό, όπου και θα παραμείνει για προσκύνημα μέχρι και την Κυριακή, 5 Μαΐου, τελέστηκε Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προϊσταμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητρπολιτών Βόστρων (Πατριαρχείου Ιεροσολύμων) κ. Τιμοθέου, Βερέγιας (Πατριαρχείου Μόσχας) κ. Αμβροσίου, Λεμεσού κ. Αθανασίου, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς (Εκκλησίας της Ελλάδος) κ. Ιουστίνου και του Επιχωρίου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, το Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο οποίος μεταξύ άλλων, αφού καλωσόρισε τους επισκέπτες Αρχιερείς και τις Τιμίες Συνοδείες τους, εξήρε τη σημασία που έχει στην ορθόδοξη Εκκλησία η παρουσία και η προσκύνηση των ιερών Λειψάνων. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος Αρχιεπίσκοπος Βερέγιας και Πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας Αγίας Πετρουπόλεως κ. Αμβρόσιος, τίμησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ησαΐα με την υψίστη τιμή της Θεολογικής Ακαδημίας για τη μεγάλη συνεισφορά του στο έργο της Ακαδημίας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στο αύλειο χώρο της Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε το τρίτο διεθνές Ελληνο – Σλαβικό Φεστιβάλ Τέχνης «Kiprus2019», το οποίο αποτελεί τα τελευταία χρόνια σπουδαίο πολιτιστικό ταξίδι στο γύρο του κόσμου. Σ΄ αυτό συμμετείχαν διάφορα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από Κύπρο, Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία με τη συμμετοχή εξαίρετων καλλιτεχνών από τις χώρες αυτές. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ γίνονταν ταυτόχρονα διάφορες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Το φεστιβάλ επιστεγάστηκε με τη τελετή βράβευσης της Πρώτης Κυρίας Άνδρης Αναστασιάδη, Συζύγου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. Η Πρώτη Κυρία τιμήθηκε για την πολυποίκιλη προσφορά της στη Φιλανθρωπία και τον Πολιτισμό από τη Συνοδική Επιτροπή της Εκκλησίας Κύπρου επί των ανθρωπιστικών θεμάτων με τον Μεγαλόσταυρο του Ελεήμονος Χριστού και από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής με το Μεγαλόσταυρο του Αγίου Ηρακλειδίου, που αποτελεί την υψίστη τιμή της Μητροπόλεως. Την κα Αναστασιάδου, για τους ιδίους λόγους, τίμησε και ο Μέγας Ευεργέτης της Μητροπόλεως κ. Βιατσεσλάβ Ζαρενκόβ.

Ακολούθησε μεγάλη Μουσική Συναυλία με την καταξιωμένη Ελληνίδα Τραγουδίστρια Ελένη Τσαλιγοπούλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων