05/09/2021 06/09/2021 Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, τέλεσε τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στο Παλαιομέτοχο. Το απόγευμα της 3ης Σεπτεμβρίου 2021 έγινε η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αποστόλου Ανδρέου, τα οποίο τοποθετήθηκε προς προσκύνηση των πιστών και ακολούθησε ο Εσπερινός των...
05 Σεπτεμβρίου, 2021 - 22:20
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2021 - 1:52

Στα εγκαίνια Παρεκκλησίου του Αποστόλου Ανδρέου ο Μητροπολίτης Ταμασού

Διαδώστε:
Στα εγκαίνια Παρεκκλησίου του Αποστόλου Ανδρέου ο Μητροπολίτης Ταμασού

Το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, τέλεσε τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στο Παλαιομέτοχο.

Το απόγευμα της 3ης Σεπτεμβρίου 2021 έγινε η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αποστόλου Ανδρέου, τα οποίο τοποθετήθηκε προς προσκύνηση των πιστών και ακολούθησε ο Εσπερινός των Εγκαινίων.

Το πρωΐ του Σαββάτου, 4 Σεπτεμβρίου 2021, τελέστηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η τελετή των Εγκαινίων με την αρμόζουσα τάξη και ευπρέπεια.

Ο Πανιερώτατος λιτάνευσε τα ιερά λείψανα τρεις φορές γύρω από το Παρεκκλήσιο, και στη συνέχεια ακολούθησε το τελετουργικό της εισόδου σε αυτόν, τον καθαγιασμό της Αγίας Τραπέζης με τα στάδια που έχει της τοποθέτησης των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και των Μεγαλομαρτύρων γυναικών Μαρίνης και Ειρήνης στο “φυτό” της Αγίας Τραπέζης, της σφράγισής του με κηρομαστίχη, της έκπλυσης της Αγίας Τραπέζης με ζεστό νερό, σαπούνια και σφουγγάρια και το σκούπισμά της, το μύρωμα με Άγιο Μύρο, η ένδυσης με το κατασάρκιο επάνω στο οποίο ενεγράφη η ημερομηνία των εγκαινίων και υπογράφηκε από τον Πανιερώτατο, και με τα λευκά άμφια των εγκαινίων, το άναμμα της κανδήλας της Αγίας Τραπέζης και τον καθαγιασμό του Παρεκκλησίου.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Θεοτόκης Φαίδωνος και Δημητριανός Πέτσας, ο Οικονόμος Αγησίλαος Φιλή και ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης.

Τελετάρχης των εγκαινίων ήταν ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Καϊμακλιώτης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαίας, ευχαρίστησε τον κτήτορα του Παρεκκλησίου κ. Κυριάκο, τονίζοντας ο Θεός να του χαρίζει υγεία σ’ αυτόν και την οικογένεια του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων