18/07/2021 18/07/2021 Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού την Κυριακή λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου στο Πολιτικό. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Οικονόμος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Προϊστάμενος του Ναού, ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε τα μνημόσυνα των πεσόντων της κοινότητος, Χαρίτου Χαρίτου και των αγνοουμένων Κωνσταντίνου...
18 Ιουλίου, 2021 - 18:14
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2021 - 18:17

Στα ηρωικά παλληκάρια που αγνοούνται μέχρι τα σήμερα

Διαδώστε:
Στα ηρωικά παλληκάρια που αγνοούνται μέχρι τα σήμερα

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού την Κυριακή λειτούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου στο Πολιτικό. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Οικονόμος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Προϊστάμενος του Ναού, ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πανιερώτατος τέλεσε τα μνημόσυνα των πεσόντων της κοινότητος, Χαρίτου Χαρίτου και των αγνοουμένων Κωνσταντίνου Νικολάου και Κωνσταντίνου Κίτα.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Ταμασού εκφώνησε τον Επιμνημόσυνο λόγο. Στον λόγο του ανέφερε «όσα χρόνια και αν περάσουν οι μνήμες μας επιστρέφουν στις μαύρες εκείνες ημέρες του 1974». Τη σημερινή ημέρα η μνήμη μας ανατρέχει και στην τραγικότερη πτυχή του δράματος, στα ηρωικά παλληκάρια που χάθηκαν τα ίχνη τους στα πεδία των μαχών και η τύχη τους αγνοείται μέχρι σήμερα. Οφείλουμε να αναλογιστούμε τη δίκη μας ευθύνη για συνέχιση του δικαίου αγώνα μέχρι την ημέρα της απελευθέρωσης της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου», κατέληξε ο Πανιερώτατος.

Στο μνημόσυνο παρεβρέθηκαν ο Διοικητής ΕΛΔΥΚ, εκπρόσωποι του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ κ. Χρίστος Χρίστου, η πρώην ευρωβουλευτής κ. Αντιγόνη Παπαδοπούλου, ο Κοινοτάρχης Πολιτικού κ. Γιαννάκης Κίτσιος, οργανωμένα σύνολα και τοπικοί φορείς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων