24/11/2022 24/11/2022 Η καθιερωμένη συνάντηση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη, μεταξύ των διευθυντών και των διευθυντριών των νηπιαγωγείων, των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων σχολείων της Μητροπολιτικής περιφέρειας. Πριν από τη συνάντηση οι προσκεκλημένοι έτυχαν θερμής υποδοχής και ξενάγησης στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού από τον κ. Αλέξανδρο...
24 Νοεμβρίου, 2022 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2022 - 18:18

Συνεργασία Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού με τα σχολεία της περιφέρειάς της

Διαδώστε:
Συνεργασία Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού με τα σχολεία της περιφέρειάς της

Η καθιερωμένη συνάντηση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη, μεταξύ των διευθυντών και των διευθυντριών των νηπιαγωγείων, των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων σχολείων της Μητροπολιτικής περιφέρειας.

Πριν από τη συνάντηση οι προσκεκλημένοι έτυχαν θερμής υποδοχής και ξενάγησης στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού από τον κ. Αλέξανδρο Ταπάκη τέως επιθεωρητή δημοτικής εκπαίδευσης και συνεργάτη της Μητρόπολης.

Στη συνέχεια ο διευθυντής του Γραφείου Ποιμαντικής Διακονίας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεοτόκης Φαίδωνος τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης αλλά και για την αγαστή συνεργασία τους.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος κ. Ησαΐας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα συνεργασίας των σχολείων μεταξύ της Μητρόπολης.

Τόνισε ότι είναι ανάγκη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να συνεχιστεί η συνεργασία των σχολείων με την Εκκλησία έτσι ώστε να συνεχιστεί η δυνατότητα που δίνεται στους ιερείς να επισκέπτονται τα κατά τόπους σχολεία των ενοριών. Αυτό βοηθά τα παιδιά να μην χάνουν την επαφή με το Χριστό λόγω του βαρυφορτωμένου προγράμματος τους.

Επίσης, ανέφερε ότι κοινός στόχος σχολείων και Εκκλησίας είναι η σωστή αγωγή των παιδιών και η σωστή καθοδήγησή τους στη ζωή, όπως προσπαθεί η Μητρόπολη Ταμασού, μέσω του ποδηλατικού ομίλου, τη διοργάνωση πρωταθλημάτων, φεστιβάλ, παιδικών εκδηλώσεων και κατασκηνώσεων.

Στο τέλος παρατέθηκε γεύμα σ’ όλους τους παρευρισκομένους.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων