10/06/2022 10/06/2022 Το απόγευμα της Πέμπτης, 9 Ιουνίου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην κοινότητα του Μαθιάτη. Πριν την έναρξη του Εσπερινού, ο Πανιερώτατος υποδέχθηκε στο προαύλιο χώρο του Ναού το λείψανο του Αποστόλου Βαρνάβα, το οποίο προσκόμισε εκ της Ιεράς...
10 Ιουνίου, 2022 - 13:35

Ταμασού Ησαΐας: Να αξιωθούμε να ιερουργήσουμε ελεύθεροι από τον τουρκικό ζυγό

Διαδώστε:
Ταμασού Ησαΐας: Να αξιωθούμε να ιερουργήσουμε ελεύθεροι από τον τουρκικό ζυγό

Το απόγευμα της Πέμπτης, 9 Ιουνίου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην κοινότητα του Μαθιάτη.

Πριν την έναρξη του Εσπερινού, ο Πανιερώτατος υποδέχθηκε στο προαύλιο χώρο του Ναού το λείψανο του Αποστόλου Βαρνάβα, το οποίο προσκόμισε εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δημητριανός Πέτσας.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Αρχιμανδρίτης Δημητριανός Πέτσας, ο Πρωτοπρεσβύτερος Αδάμος Αδάμου, οι Οικονόμοι Γεώργιος Μακρής, Ζήνων Παραδεισιώτης και Χρίστος Γεωργίου, ο Ιερομόναχος Παΐσιος Χρίστου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Στην ομιλία του, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του συνέκδημου του Αποστόλου Παύλου, Απόστολο Βαρνάβα, ο οποίος ήταν Κύπριος στην καταγωγή και αδελφός της μητρός του Ευαγγελιστού Μάρκος. Ο Μητροπολίτης Ταμασού αναφέρθηκε στα ποικίλα χαρίσματα του Αποστόλου Βαρνάβα, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στη διάδοση του χριστιανισμού και στην αρραγή βάση του θεμελίου της πρώτης Εκκλησίας. Αναφέρθηκε στη συμβολή του Αποστόλου, ώστε η Κύπρος να καταστεί Αυτοκέφαλη Εκκλησία με τα 3 γνωστά προνόμια που έδωσε ο αυτοκράτορας Ζήνωνας στον Αρχιεπίσκοπο τότε Κωνσταντίας Ανθέμιος.

Τέλος, ευχήθηκε ο Πανιερώτατος να αξιωθούμε να ιερουργήσουμε ελεύθεροι από τον τουρκικό ζυγό, στον τάφο του Αποστόλου στην Αρχαία Σαλαμίνα, όπου Ηγούμενος διετέλεσε και ο πνευματικός πατήρ του Πανιερωτάτου, Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Σιόκκουρος.

Μετά την ακολουθία του Εσπερινού, τελέστηκε λιτανεία της Ιεράς εικόνος και του ιερού λειψάνου του Αποστόλου Βαρνάβα, πέριξ του Ιερού Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων