06/04/2024 06/04/2024 Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε χθες η Ακολουθία της Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου στην Ανθούπολη, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινης κ. Ησαΐα. Ο Πανιερώτατος πλαισιώθηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Μαρκουλλή, τον Πρωτοπρεσβύτερο Ανδρέα Σπυρίδη, τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη και τον Ιεροδιάκονο Φιλούμενο Χατζημιχαήλ. Στην ομιλία του...
06 Απριλίου, 2024 - 12:32
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2024 - 12:02

Ταμασού Ησαΐας: Να αποξενωθούμε από τις βιοτικές μέριμνες του κόσμου

Διαδώστε:
Ταμασού Ησαΐας: Να αποξενωθούμε από τις βιοτικές μέριμνες του κόσμου

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε χθες η Ακολουθία της Γ’ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Νεοφύτου στην Ανθούπολη, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινης κ. Ησαΐα.

Ο Πανιερώτατος πλαισιώθηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Μαρκουλλή, τον Πρωτοπρεσβύτερο Ανδρέα Σπυρίδη, τον Αρχιδιάκονο Ραφαήλ Μισιαούλη και τον Ιεροδιάκονο Φιλούμενο Χατζημιχαήλ.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος ανέλυσε τον οίκο «Ξένον τόκον ιδόντες ξενωθώμεν του κόσμου». Σύμωνα με τον Μητροπολίτη, ο ιερός υμνωδός μας καλεί να αποξενωθούμε από τις βιοτικές μέριμνες του κόσμου τούτου και να στρέψουμε τα βλέμματά μας στον Τόκον της, στον Υιό και Θεό της.

Αυτό που καλούμεθα να κάνου­με, είναι αυτό που ακριβώς εφάρμοσε η Υπεραγία Θεοτόκος, έζησε την απομά­κρυν­ση από τον κόσμο, αποξενώθηκε από την αμαρτία του κόσμου», ανέφερε ο Πανιερώτατος.

Ευχήθηκε καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Στην Ιερά Ακολουθία παρευρέθηκε η Δήμαρχος Λακατάμειας, κα Φωτούλα Χατζήπαπα, και ο Κοινοτάρχης Ανθουπόλεως.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων