30/05/2022 30/05/2022 Την Κυριακή του Τυφλού ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος στην κοινότητα του Λυθροδόντα. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δημητριανός Πέτσας, ο Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Τουλούμης, οι Οικονόμοι Αντώνιος Στυλιανού και Χρήστος Ιακώβου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου....
30 Μαΐου, 2022 - 9:59
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2022 - 9:45

Ταμασού Ησαΐας: “Ο θεραπευμένος τυφλός αναδείχθηκε από τους πρώτους ομολογητές του Χριστού”

Διαδώστε:
Ταμασού Ησαΐας: “Ο θεραπευμένος τυφλός αναδείχθηκε από τους πρώτους ομολογητές του Χριστού”

Την Κυριακή του Τυφλού ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος στην κοινότητα του Λυθροδόντα.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Δημητριανός Πέτσας, ο Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Τουλούμης, οι Οικονόμοι Αντώνιος Στυλιανού και Χρήστος Ιακώβου, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Κήρύσσοντας το θείο λόγο ο Πανιερώτατος, αναφέρθηκε στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή, η οποία αναφέρει τη θεραπεία του εκ γενετής τυφλού από τον Ιησού Χριστό.

“Ένα θαυμαστό γεγονός μας αποκαλυπτεί σήμερα το Ευαγγέλιο. Ένας εκ γενετής τυφλός αποκτά, με προσωπική επέμβαση του Χριστού, την όρασή του. Eκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι το τραγικό πρόσωπο της ημέρας. Στην πραγματικότητα όμως εκείνος μεν ήταν τυφλός, αλλά είχε μάτια ψυχής με τα οποία έβλεπε το αληθινό φως, «το φωτίζον και αγιάζον πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμον».

Σε σύγκριση με τους Φαρισαίους, οι οποίοι είχαν σωματικά μάτια, αλλά ψυχικά ήταν τυφλοί και δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τον ήλιο της δικαιοσύνης”.

Τέλος, ο Πανιερώτατος ανέφερε “η γενναία στάση του πρώην τυφλού δεν έμεινε απλώς μια έκφραση ευγνωμοσύνης για όσα δέχθηκε από τον Χριστό. Τον ανέδειξε άξιο νέας και μεγαλύτερης αμοιβής. Όταν έμαθε ο Χριστός πως τον εκδίωξαν από τη συναγωγή, τον βρήκε για να του χαρίσει εκτός από το φως των οφθαλμών του σώματος, που του χάρισε προηγουμένως, να του χαρίσει τον πνευματικό φωτισμό και τη σωτηρία του. Χωρίς να του αποκαλύψει ποιος ήταν τον ρώτησε «σὺ πιστεύεις εἰς τὸν υἱὸν τοῦ Θεοῦ;». Ο πρώην τυφλός αυθόρμητα αυθόρμητα και με σεβασμό, επειδή ήθελε να γνωρίσει τον Χριστό, τον ρώτησε ποιος ήταν ο Υιός του Θεού. Και ο Χριστός του απάντησε «καὶ ἑώρακας αὐτὸν καὶ ὁ λαλῶν μετὰ σοῦ ἐκεῖνός ἐστιν». Βεβαιώνει τον πρώην τυφλό ότι ήδη ο πόθος του να δει με τα θεραπευμένα μάτια του τον Χριστό πραγματοποιήθηκε.

Ο θεραπευμένος τυφλός αναδείχθηκε από τους πρώτους ομολογητές του Χριστού. Διεκήρυξε την παντοδυναμία και την μεσσιανικότητα του Χριστού. Με τη δύναμη της πίστεως που Του χάρισε, Τον ομολόγησε ως Θεό και Σωτήρα του μπροστά στους ανθρώπους, και μάλιστα ενώπιον των εχθρών του Χριστού. Κατέστη άξιος της μεγάλης τιμής να τον ομολογήσει ο ίδιος ο Ιησούς ως πιστό μαθητή Του μπροστά στον επουράνιο Πατέρα Του”.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος τέλεσε το ένατο ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου Οικονόμου Μιχαήλ Καλλονά, ο οποίος εκοιμήθη στις 28 Μαΐου 2013.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων