28/12/2020 28/12/2020 Σήμερα, Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου και Πάντων των εν τη ρωσική γη διαλαμψάντων Αγίων, που βρίσκεται στον περίβολο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού, τελέστηκε η χειροτονία του Μοναχού Φιλουμένου, αυτάδελφου κατά σάρκα του Ιεροδιακόνου Ελπιδίου, ενός εκ των διακόνων του Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου. Τη χειροτονία τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού...
28 Δεκεμβρίου, 2020 - 19:34
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2020 - 19:21

Χειροτονία Μοναχού στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού

Διαδώστε:
Χειροτονία Μοναχού στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού

Σήμερα, Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020, στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέου και Πάντων των εν τη ρωσική γη διαλαμψάντων Αγίων, που βρίσκεται στον περίβολο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού, τελέστηκε η χειροτονία του Μοναχού Φιλουμένου, αυτάδελφου κατά σάρκα του Ιεροδιακόνου Ελπιδίου, ενός εκ των διακόνων του Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου.

Τη χειροτονία τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας συμπαραστατούμενος από τους Πανοσιολογιωτάτους Αρχιμανδρίτες Νεκτάριο Μπακόπουλο, Ηρακλείδιο Κλεάνθους, του οποίου ο νεοχειροτονηθείς είναι πνευματικό τέκνο, Δημητριανός Πέτσας, και τους Ιεροδιακόνους Ραφαήλ Μισιαούλη και Ελπίδιο. Στη χειροτονία τελετάρχησε ο Πρωτοσυγγελεύων της Ιεράς Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού.

Στον λόγο του προς τον π. Φιλούμενο, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο μεγάλο μυστήριο της ιερωσύνης και προέτρεψε τον νεοχειροτονηθέντα να αγωνίζεται, να προσεύχεται, ομού μετά του αυταδέλφου του, ώστε να αποκτήσουν τις αρετές των Αγίων Κυπρίων αυταδέλφων Φιλουμένου και Ελπιδίου.

Τα ονόματα δόθηκαν προς τιμή των 2 αυταδέλφων Κυπρίων Αγίων, Φιλουμένου και Ελπιδίου.

Ο π. Φιλούμενος αποτελεί μέλος της αδελφότητας του υπό ανέγερση Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, παρά την κοινότητα Αγίας Βαρβάρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων