31/07/2022 31/07/2022 Στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα και πάντων των εν ρωσική γη διαλαμψάντων Αγίων στο Επισκοπειό λειτούργησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας  το Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Πρεσβύτερο χειροτονία του Διακόνου Μακαρίου, αδελφού του Ησυχαστηρίου του Αγίου Δημητρίου στην Αγία Βαρβάρα. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν...
31 Ιουλίου, 2022 - 9:20
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2022 - 8:57

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Ταμασού

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Ταμασού

Στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα και πάντων των εν ρωσική γη διαλαμψάντων Αγίων στο Επισκοπειό λειτούργησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας  το Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Πρεσβύτερο χειροτονία του Διακόνου Μακαρίου, αδελφού του Ησυχαστηρίου του Αγίου Δημητρίου στην Αγία Βαρβάρα.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν ο Αρχιμανδρίτης Ηρακλείδιος, Προϊστάμενος του Ησυχαστηρίου Αγίου Δημητρίου, ο Οικονόμος Σαμουήλ, ο Πρεσβύτερος Κυριάκος, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ και ο Ιεροδιάκονος Ησαΐας.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο αναφέρθηκε εν συντομία στην αποστολή του ιερέα μέσα στην Εκκλησία και στο ύψιστο υπούργημα της ιερωσύνης.

Επίσης, ο Πανιερώτατος χειροθέτησε και ένα εκ των δοκίμων μοναχών του εν λόγω ησυχαστηρίου σε αναγνώστη.

Παρεβρέθηκαν συμπροσευχόμενες οι Ηγουμένες των Ιερών Μονών Παναγίας Παντανάσσης Κοτσιάτη, Επιφανία μοναχή, και Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Φικάρδου, Αρσενία μοναχή, μετά των συνοδειών τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων