24/12/2023 24/12/2023 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την δέουσα ιεροπρέπεια ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, τέλεσε την εις Πρεσβύτερο χειροτονία του π. Ανδρέα Αλιόσιν, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά. Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Διονύσιος Κοπτίδης, Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, και Σεραφείμ Γκαβρίκοβ, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Θεόδωρος...
24 Δεκεμβρίου, 2023 - 13:02
Τελευταία ενημέρωση: 24/12/2023 - 13:28

Χειροτονία Πρεσβυτέρου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την δέουσα ιεροπρέπεια ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, τέλεσε την εις Πρεσβύτερο χειροτονία του π. Ανδρέα Αλιόσιν, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Διονύσιος Κοπτίδης, Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, και Σεραφείμ Γκαβρίκοβ, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Θεόδωρος Στυλιανού και Ανδρέας Σολωμού, ο Οικονόμος Δημήτριος Βασιλείου (Ιερά Μητρόπολη Κιτίου), οι Πρεσβύτεροι Ιωάννης Αλιόσιν, Ανδρέας Μικέλλη (Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού) και Παύλος Γαϊδαρένκο, ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Ανδρέας Ηρακλέους (Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου).

Ο Πανιερώτατος απηύθυνε πατρικoύς λόγους προς τον χειροτονούμενο, προτρέποντάς τον να συλλέγει τα μυστικά της πνευματικής ζωής από την καρδιά του Χριστού.

Να συλλέγει την ταπείνωση, να καλλιεργεί την υπακοή και την προσευχή, ώστε η ζωή του να είναι ευλογημένη και επιτυχημένη.

Στον χειροτονητήριο λόγο του, ο π. Ανδρέας αναφέρθηκε κυρίως στην ευθύνη και στο μεγαλείο της ιερωσύνης.

Έκλεισε δε τον λόγο του αναφέροντας και ευχαριστώντας θερμά όλα τα πρόσωπα, κληρικούς και λαϊκούς που συνέβαλαν στην μέχρι τώρα πνευματική πορεία του.

Ιδιαιτέρως όμως ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού για την επί σειρά ετών πατρική αγάπη και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του και όλης της οικογένειάς του αλλά και το αληθινό ενδιαφέρον για την πνευματική του πορεία.

Ο νέος πρεσβύτερος, π. Ανδρέας, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, δέχθηκε τις ευχές του κόσμου.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων