09/08/2021 09/08/2021 Αισθήματα πνευματικής χαράς και συγκινήσεως βίωσαν το πρωί του Σαββάτου, 7 Αυγούστου 2021, οι πιστοί που εκκλησιάστηκαν στο Ιερό Μητροπολιτικό Ησυχαστήριο του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, της οποίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, τελέστηκαν δύο χειροτονίες κληρικών, του μέχρι πρότινος Ιεροδιακόνου Πορφυρίου εις Πρεσβύτερο και...
09 Αυγούστου, 2021 - 9:57
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2021 - 9:43

Χειροτονίες κληρικών τέλεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού

Διαδώστε:
Χειροτονίες κληρικών τέλεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού

Αισθήματα πνευματικής χαράς και συγκινήσεως βίωσαν το πρωί του Σαββάτου, 7 Αυγούστου 2021, οι πιστοί που εκκλησιάστηκαν στο Ιερό Μητροπολιτικό Ησυχαστήριο του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, της οποίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, τελέστηκαν δύο χειροτονίες κληρικών, του μέχρι πρότινος Ιεροδιακόνου Πορφυρίου εις Πρεσβύτερο και του μέχρι πρότινος Μοναχού Αββακούμ εις Διάκονο.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν κληρικοί της Μητροπόλεως Ταμασού, καθώς και κληρικοί από άλλες Μητροπόλεις.

Στις προσλαλιές τους οι υπό χειροτονίαν Πρεσβύτερος και Διάκονος ευχαρίστησαν θερμά τον Πανιερώτατο Ποιμενάρχη της των Ταμασέων Εκκλησίας για τη συγκλονιστική τιμή και ευλογία να λάβουν από τα τίμια χέρια του ο μεν τον πρώτο βαθμό ο δε τον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης, καθώς τους δίδεται η ευκαιρία, όπως είπαν, να γίνουν υπηρέτες του Θεού και του αγίου θυσιαστηρίου.

Ο Πανιερώτατος, και στους δύο νεοχειροτονούμενους απηύθυνε πατρικές νουθεσίες, ενώ ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία, καλή δύναμη και καλό αγώνα στο επίπονο έργο τους.

Στο ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, έξαρχος του Παναγίου Τάφου εν Κύπρω.

Μετά το τέλος της Ευχαριστιακής Συνάξεως, οι νεοχειροτονούμενοι δέχθηκαν τις ευχές από τους παρισταμένους πιστούς.

Δείτε φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων