25/12/2020 25/12/2020 Με την λαμπρότητα που αρμόζει στο μεγάλο γεγονός των Χριστουγέννων εορτάστηκε την Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020, η Μητρόπολη των Εορτών στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας Παλαιομετόχου, όπου ιερούργησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμανδρίτη Θεοτόκη Φαίδωνος και τους Ιεροδιακόνους Δημητριανό Πέτσα και Ραφαήλ Μισιαούλη. Κατά τη διάρκεια της Θείας...
25 Δεκεμβρίου, 2020 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 25/12/2020 - 22:04

Χριστούγεννα και εις Πρεσβύτερον χειροτονία

Διαδώστε:
Χριστούγεννα και εις Πρεσβύτερον χειροτονία

Με την λαμπρότητα που αρμόζει στο μεγάλο γεγονός των Χριστουγέννων εορτάστηκε την Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020, η Μητρόπολη των Εορτών στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας Παλαιομετόχου, όπου ιερούργησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιμανδρίτη Θεοτόκη Φαίδωνος και τους Ιεροδιακόνους Δημητριανό Πέτσα και Ραφαήλ Μισιαούλη. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεως, π. Δημητριανού Πέτσα, και στη συνέχεια την χειροθεσία του εις Αρχιμανδρίτη.

Στον λόγο του προς τον νεοχειροτονηθέντα αναφέρθηκε στη διακονία που καλείται ο Πρεσβύτερος να έχει προς το ποίμνιό του, σύμφωνα και με τον Άγιο Ιγνάτιο τον Θεοφόρο.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στις αρετές που πρέπει να έχει ο ποιμένας, ώστε να ποίμνιό να φωτίζεται δι’ αυτού.

Ευχήθηκε στον πατέρα Δημητριανό να έχει καλή διακονία στην ενορία που θα διοριστεί, στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας της ομώνυμης κοινότητας. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα και ευλογημένα.

Ο Πανιερώτατος, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, μνημόνευσε όλους τους ασθενείς, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους συνανθρώπους μας που έφυγαν από τη μάστιγα της θανατηφόρου ασθενείας, η οποία ταλανίζει όλο τον πλανήτη.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων