03/11/2021 03/11/2021 Με λαμπρότητα τελέσθηκε την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2021, ο Εσπερινός της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Άνω Δευτεράς. Πριν την ακολουθία του Εσπερινού, στην πλατεία έγινε η υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεομάρτυρος Εφραίμ της Νέας Μάκρης. Στη συνέχεια, ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του...
03 Νοεμβρίου, 2021 - 19:11
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2021 - 19:13

Υποδοχή ι. Λειψάνων Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης στη Μητρόπολη Ταμασού

Διαδώστε:
Υποδοχή ι. Λειψάνων Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης στη Μητρόπολη Ταμασού

Με λαμπρότητα τελέσθηκε την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2021, ο Εσπερινός της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον φερώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Άνω Δευτεράς. Πριν την ακολουθία του Εσπερινού, στην πλατεία έγινε η υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεομάρτυρος Εφραίμ της Νέας Μάκρης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Τον Πανιερώτατο πλαισίωναν κληρικοί της Μητροπόλεως Ταμασού.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος, ο οποίος ανέφερε ότι:

«Στους δύσκολους από πάσης απόψεως καιρούς που ζούμε σήμερα, η παρουσία εξαγορασμένων ιερών λειψάνων είναι δρόσος αερμών, παρηγορία εξ ύψους, πνευματική ενίσχυση, ευλογία ιαματική και ελπίδα αναγκαία για να μπορέσουμε ξανά ως Έλληνες Κύπριοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι να αντιμετωπίσουμε τους πειρασμούς της σύγχρονης εποχής, οι οποίοι μας απομακρύνουν από την πίστη και τις παραδόσεις μας. Ακόμη η παρουσία και η ευεργετική χάρη των τίμιων λειψάνων μας βοηθά να αντέξουμε τις αδικίες εθνικές και οικονομικές, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η προσκύνησή τους μας θωρακίζει και μας εξοπλίζει με τη Θεία χάρη να αντισταθούμε στον πόλεμο που μας κήρυξε ο διάβολος, ο οποίος με όχημα τα πάθη κι τις αμαρτίες μας εισβάλλει καθημερινώς στις ζωές μας και τις ταλαιπωρεί».

Τόνισε δε ότι: 

«Τα ιερά λείψανα αποτελούν σήμερα μια ζωντανή μαρτυρία της υπάρξεως της Χάρης του Θεού στη ζωή μας και αποτελούν οδοδείκτη που πρέπει να ακολουθήσει ο άνθρωπος για να βρει τη σωτηρία του. Τα λείψανα συνεχίζουν να είναι μέλη Χριστού και φορείς των ακτίστων ενεργειών του Θεού, διότι αδιαλείπτως «ο κολλώμενος τω Κυρίω εν πνεύμα εστί», λέει ο Απόστολος Παύλος (Α’ Κόρ. 5,17)».

Συνεχάρη τον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερο Θεόδωρο Στυλιανού, Προϊστάμενο της ενορίας μετά των λοιπών ιερέων και της εκκλησιαστικής επιτροπής για την πρωτοβουλία και διοργάνωση του προσκυνήματος των ιερών λειψάνων του Αγίου Εφραίμ.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των ιερών λειψάνων πέριξ του Ιερού Ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων