14/05/2023 14/05/2023 Με χαρά, ευλάβεια και τιμή και συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και τους ευσεβούς Λαού υποδέχθηκε η ενορία Τσερίου την τιμία χείρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος από τη Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους. Τα Ιερά Λείψανα κόμισαν, οι εκ της Μονής Παντοκράτορος, Ιερομόναχος Νικόδημος και Μοναχός Νείλος, και τα υποδέχθηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης...
14 Μαΐου, 2023 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2023 - 17:56

Υποδοχή της Τιμίας χειρός της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στο Τσέρι

Διαδώστε:
Υποδοχή της Τιμίας χειρός της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στο Τσέρι

Με χαρά, ευλάβεια και τιμή και συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και τους ευσεβούς Λαού υποδέχθηκε η ενορία Τσερίου την τιμία χείρα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Ισαποστόλου Φωτεινής της Σαμαρείτιδος από τη Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους.

Τα Ιερά Λείψανα κόμισαν, οι εκ της Μονής Παντοκράτορος, Ιερομόναχος Νικόδημος και Μοναχός Νείλος, και τα υποδέχθηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας το Σάββατο, 13 Μαΐου 2023, μπροστά στο μνημείο πεσόντων και αγνοουμένων Τσερίου και εν πομπή προπορευομένων των στρατιωτών, της πολιτικής άμυνας, της μπάντας του Προσκοπείου Τσερίου, των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, του κλήρου και του λαού κατευθύνθηκαν στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Πριν το τέλος του Εσπερινού, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Κυριάκος Κασπαρής, ο οποίος ευχαρίστησε τους πατέρες που προσκόμισαν το ιερό κειμήλιο στην ενορία.

Ακολούθως, ο Πανιερώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο νόημα της τιμής των ιερών λειψάνων στην Ορθοδοξία. Επίσης, ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής, Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ, για την άδεια και ευλογία να μεταφερθεί η Αγία Φωτεινή στη Μητρόπολη Ταμασού και να αγιασθεί ο λαός του Θεού. Συνεχάρη την ενορία για την πρωτοβουλία αυτή και ευχήθηκε σε όλους καλό πνευματικό αγώνα και καλή μετάνοια.

Εις ένδειξη ευγνωμοσύνης και εκ μέρους της Μητροπόλεως, ο Μητροπολίτης Ταμασού δώρισε επιστήθιο σταυρό για τον Ηγούμενο της Μονής.

  

Διαβάστε ακόμη: ‘Eλευση της Τιμίας Χειρός της Αγίας Φωτεινής στην Κύπρο – Τι λέει ο π. Ραφαήλ Μισιαούλης (BINTEO)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων