13/11/2018 13/11/2018 Κανονικά τιμώνται και φέτος τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου του Β΄. Η πρόθεση του ιδίου για κατάργηση της αργίας της ονομαστικής του εορτής, η οποία τιμάται σήμερα είχε εκφραστεί τον περασμένο Ιούλιο, εν μέσω του γενικότερου χαμού στον τομέα της εκπαίδευσης. «Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να καταργηθούν αυτές οι αργίες», δήλωνε από πλευράς του ο...
13 Νοεμβρίου, 2018 - 16:01
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2018 - 16:02

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ήθελε, αλλά η αργία του δεν καταργήθηκε

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ήθελε, αλλά η αργία του δεν καταργήθηκε

Κανονικά τιμώνται και φέτος τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου του Β΄.

Η πρόθεση του ιδίου για κατάργηση της αργίας της ονομαστικής του εορτής, η οποία τιμάται σήμερα είχε εκφραστεί τον περασμένο Ιούλιο, εν μέσω του γενικότερου χαμού στον τομέα της εκπαίδευσης.

«Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να καταργηθούν αυτές οι αργίες», δήλωνε από πλευράς του ο εκπαιδευτικός κόσμος διά της ΟΕΛΜΕΚ.

Το SigmaLive συνομίλησε με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔ, Φίλιο Φυλακτού ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι εάν το Υπουργείο έχει πρόθεση να θέσει το ζήτημα της κατάργησης της αργίας, τότε οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα να το συζητήσουν.

Οι αργίες επεσήμανε καθορίζονται από τους κανονισμούς λειτουργίας του σχολείου. Ούτε μέσα στους νέους κανονισμούς οι οποίοι βρίσκονται στη Νομική Υπηρεσία, περιλαμβάνεται ένα τέτοιο ζήτημα υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι «δεν θα χάσει ο εκπαιδευτικός κόσμος κάτι». «Αν νομίζουν ότι θα σωθεί το εκπαιδευτικό σύστημα με την κατάργηση αργιών, τότε είναι ειρωνεία», συμπλήρωσε. Ο κ.Φυλακτού σημείωσε ότι στην αργία αυτή δεν τιμάς το πρόσωπο, αλλά το θεσμό της Εκκλησίας και του Αυτοκέφαλου της Κύπρου.

Πηγές εν τω μεταξύ από το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου, ανέφεραν στο SigmaLive ότι κάτι τέτοιο δεν τέθηκε ποτέ και υπήρξε μόνο μια τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου τότε, δημόσια και τίποτα παραπάνω.

ΠΗΓΗ: sigmalive.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων